Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, despre cel mai nociv aditiv alimentar: „Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere”

Aditivii alimentari sunt substanțe chimice, dezvoltate în laborator, folosite cu scopul de a îmbogăți gustul și mirosul produselor alimentare, dar și termenul de valabilitate.

Aceste substanțe pot afecta sănătatea generală, mai ales dacă sunt consumați în mod frecvent. Pentru a-i evita este important să citești eticheta, dar și să recunoști cei mai nocivi aditivi.

Totuși, aceste produse predomină comerțul. Nu de multe ori putem găsi produse 100% naturale, care să nu conțină nimic din ceea ce înseamnă aditivi și adaos de sare și zahăr.

Totuși, trebuie să încercăm să consumăm tot mai multe produse de origine naturală, bio, și să limităm treptat consumul produselor care conțin aceste substanțe toxice pentru organism.

Unul dintre cei mai nocivi aditivi alimentari

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie care este unul dintre cei mai nocivi aditivi alimentari și, de asemenea, care este cel mai sănătos „supliment”.

„Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, scrie neurochirurgul pe o rețea de socializare.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

3 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

4 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

5 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: