În România sunt în carantină 35 de persoane, pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul.
Alte peste 10.700 sunt izolate la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, potrivit ultimelor informaţii transmise de autorităţi.
Până la acest moment, în România au fost diagnosticate cu coronavirus şase persoane, ultimele două cazuri fiind confirmate ieri. Toţi cei şase pacienţi s-au întors din Italia sau au intrat în contact cu persoane care s-au aflat în această ţară.
Cele mai importante măsuri de prevenire sunt: spălarea mâinilor des, cu apă și săpun, evitarea aglomerației, evitarea atingerii zonelor nas, gură, ochi cu mâinile nedezinfectate în paralel, folosirea gelurilor antibacteriene și ștergerea suprafețelor pe care le atingeți frecvent: clanța ușii, mânerele geamurilor, ale autoturismelor, volanul etc.
Protejați-vă semenii și nu mergeți în locuri publice dacă sunteți bolnav. Dacă aveți simptome de coronavirus, anunțați 112, nu mergeți direct la spital, pentru a evita contaminarea celorlalți. Luați-vă informațiile din surse credibile, cele oficiale sau sunați la telefonul verde unde se pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului, la linia special dedicată: 0800 800 358.
Cetățenii români din străinătate au acest telefon unde pot solicita informații despre coronavirus: +4021.320.20.20.
Un pacient, primul depistat la noi ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore. Bărbatul a fost externat marţi. Autorităţile acţionează în continuare pentru reducerea la minimum a posibilităţii de transmitere a virusului în comunităţi, a declarat la „Apelul matinal”, de la Radio România Actualităţi, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
El spune că cea mai importantă este acum educarea populaţiei, pentru a fi pregătită în astfel de situaţii.
Iată ce a declarat prof. Dr. Alexandru Rafila: ”Cine trebuie să poarte mască? Nepărat personalul medical, care îngrijeşte pacienţi sau vine în contact cu persoane care ar putea să fie infectate, pentru că protecţia personalului medical să ştiţi că este pe primul loc, inclusiv în cadrul OMS, şi, ulterior, bineînţeles şi alte categorii vulnerabile.
Utilizarea măştii obişnuite, aşa-numita mască chirurgicală, măştile acelea albastre foarte simple, trebuie să fie o obişnuinţă pentru persoanele care au infecţii respiratorii, nu contează ce tip de infecţie respiratorie, ca să limităm transmiterea acelei infecţii în mediul înconjurător şi către alte persoane.
Măştile cu o eficienţă ridicată ar trebui utilizate doar pentru cei care vin în contact sau îngrijesc persoane care sunt infectate”, a mai spus prof. Dr. Alexandru Rafila.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…