Categories: Ştiri sănătate

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, reacție dură după demiterea din comisia anti-Covid: Jumătate din capacitatea de testare din România nu a fost folosită! Nu suntem în criză, ci în pandemie. Criza e făcută de politicieni

Ziua de 23 aprilie a fost și cea în care prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel a fost înlăturat de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Ulterior, profesorul a lansat acuzații grave la adresa Guvernului într-un interviu acordat postului de televiziune România TV, spunând, printre altele, că țara noastră nu își folosește nici măcar jumătate din capacitatea de testare.

„O să vă spun un lucru care o să vă șocheze. La nivelul zilei de astăzi, numărul de teste care s-au făcut este la jumătate din capacitatea de testare din România.

Din două considerente – aceste teste sunt cerute doar de medici și cei de la DSP și nu există un program de testare susținut pentru populație.

Noi am cerut să facem un program de testare pe criterii epidemiologice, care nu a fost aprobat nici până la ora actuală.

Jumătate din capacitatea de testare din România nu a fost folosită pentru că nu a fost cerută. Nu există cerere, nu există recoltare.

În probleme de politică sanitară nu suntem consultaţi. Pandemia este condusă de MAI şi nu de Ministerul Sănătăţii, aşa cum ar fi normal să fie.

Am lăsat să intre avioane în ţară fără număr, nu am făcut nicio zonă de carantină la vremea respectivă şi cazurile s-au extins. Credeţi că vin şi ne aşteaptă pe noi să luăm decizii?

Când noi am spus să închidem granţele, politicienii au spus să nu le închidem că nu dă bine la Europa. Pe Europa nu o interesează ce se întâmplă în România. Acum avem consecinţele, pentru că nu am făcut nimic.

Noi încă nu am închis focarele din România. În momentul în care vom vorbi de verde pe teritoriul României, atunci vom putea să reluăm viaţa de la zero.

Pana atunci ar trebui să facem un program de tip stop joc. Băncile sa inceteze sa mai mai ia rate 10 saptămâni. În astea 10 saptamani nimeni nu trebuie sa mai plateasca nimic si statul sa faca masura de tip social în care sa duca mancare la usa, să dea drumul celor care pot lucra pe modelul social. După ce am îndeplinit modelul social, totul trebuie să plece de la zero, de unde am rămas.

Când începe să scadă mortalitatea generată de coronavirus, încep lucrurile să intre pe un făgaş normal.

Nu suntem în criză, ci în pandemie. Criza e făcută de politicieni, suntem in pandemie stimați concetățeni. Dacă nu ne vine mintea la cap, o ducem așa până la toamnă. Vom trăi și vom vedea, cine va mai trăi.

Dacă nu luăm măsuri radicale și nu înțelegem ce e pandemia, după 15 iunie nu vom avea o viață normal, Dacă înțelegem și punem pe grafic 14 zile perioada de incubatie, plus până la 50…60 de zile, putem face acţiuni clare care să ne spună prin testări cine e infectat și cine nu.

Facem asta atunci la 1 iulie deschidem tot, dacă nu, ne întindem până în toamna”, a declarat Adrian Streinu-Cercel citat de site-ul romaniatv.net.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

15 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

35 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

54 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: