Din cuprinsul articolului
Prof. Constantin Dulcan: Generozitatea, iubirea, bucuria ne fac sănătoși. Când inima și creierul nu sunt în coerență apare hosul. Iar haosul înseamnă boală.
Tot mai multe cercetări arată importanța relației de armonie dintre inimă și creier. Renumitul prof. dr. Constantin Dulcan a explicat a explicat pe larg în ce constă secretul armoniei și a evidențiat, în același timp, importanța acestuia, pe care mulți nici o conștientizează, și spune ce este important să facem.
Renumitul medic neurolog Constantin Dulcan a numit „casa afactelor” ca fiind armonia care izvorăște în corespondența dintre creier și inimă.
„Secretul armoniei se află în corespondenţa dintre creier şi inimă. Inima este sediul afectelor, de aceea i se spune micul creier, pentru că are inteligenţa ei. Acordul dintre funcţionalitatea creierului şi inimă noi o numim coerenţă.
Această coerenţă se petrece întotdeauna când ceea ce gândim şi simţim la nivel de inimă e acelaşi lucru. Un dezacord: una gândim şi alta simţim.
Când ele sunt în acord, sistemele sunt coordonate, iar inima şi creierul emit nişte unde şi acele unde sunt pur şi simplu sincronizate unele cu celelalte”, a declarat Constantin Dulcan, la Antena 3.
Marea dramă a omenirii constă, de fapt, în neconștientizarea faptului că, atunci când între inimă și creier nu mai este coerență, apare starea de haos, de război. Este acea stare în care una gândim și alta facem, mai simplu spus.
„În momentul în care aceste unde sunt disonante nu se mai numeşte coerenţă, ci se numeşte haos. Haosul înseamnă boală, imunitate scăzută şi toate relele care ni se pot abate asupra corpului uman.
Coerenţa înseamnă sănătate, înseamnă pur şi simplu emoţii pozitive, generozitate, iubire, bucurie şi aşa mai departe. În disonanţă, adică când una gândim şi alta facem, înseamnă patologie, înseamnă boală”, a adăugat medicul Dulcan.
Coerență dintre inimă și creier se mai poate și lucra, nu este un fapt dat, de care nu ne putem atinge.
„Trebuie să creem această concordanţă între inimă şi creier prin meditaţie. Informaţia este cea care stă la baza tuturor structurilor din Univers, prin electronii care sunt trimişi de această minte”, a completat prof. dr. Constantin Dulcan.
Modul în care gândim este responsabil în mare parte de ce ni se întâmplă. Atunci când apare o boală, factorii ereditari au influenţă în proporţie cel mult 10%, iar restul, adică majoritatea, ţine de stilul şi condiţile de viaţă, a mai subliniat profesorul Dulcan.
„Procentele sunt diferite pentru cât moştenim ereditar şi cât este dependent de viaţa pe care o ducem. Procentul ereditar este între 5 şi 10%.
Să spunem că unul care a avut ereditar, antecedente, un cancer, ar putea să facă din acest motiv, dar restul de 90% intră în stilul de viaţă, în condiţiile de viaţă şi pe care le putem evita”, a concluzionat profesorul Dulcan.
Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…
Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…
Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…
Cancerul pulmonar este o boală atât de periculoasă, de aceea prevenirea și conștientizarea simptomelor sale…
V-ați întrebat vreodată câte pesticide sunt ascunse în acele mere frumoase și strălucitoare pe care…
Ați observat vreodată că anumite numere apar mereu și mereu în viața dumneavoastră? Poate că…