Sari la conținut

Suprasolicitarea creierului, una dintre cauzele bolii Alzheimer. Sfat important dat de Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu trebuie să ne forțăm…

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce este periculos pentru creier

Suprasolicitarea creierului, una dintre cauzele bolii Alzheimer. Sfat important dat de Prof. dr. Vlad Ciurea pentru un creier sănătos și ale unei vieți echilibrate.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cauzele bolii Alzheimer: Trebuie să îi dăm creierului ce îi place…

Pentru un creier sănătos și ale unei vieți echilibrate, neurochirurgul Vlad Ciurea a oferit sfaturi prețioase pentru toți românii. De această dată, celebrul medic ne spune unde duce suprasolicitarea creierului.

Tot ce este necesar sa știm despre “boala uitării”, Alzheimer: ”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim”, afirma celebrul medic.

„Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.

Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală.în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.

Dr. Vlad Ciurea, mesaj pentru toți românii: Nu recomand să bem cafea după ora 17

cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

După o anumită oră, potrivit neurochirurgul Vlad Ciurea, nu ar trebui să mai consumăm cafea, doar pentru a ne forța să rămânem activi mai mult timp.

„Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să ‘întindem’ timpul pentru performanțe de scurtă durată.

Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.

Nu mia bea cafea după această oră

Vlad Ciurea mai spune că una dintre cauzele bolii Alzheimer este suprasolicitarea creierului, iar cafeaua

„Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri. Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult.

Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, mai spune Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel