Ne aflăm în perioada de creştere, de extindere a pandemiei. Profesor doctor Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a dezvăluit că pandemia de coronavirus este în creștere și că majoritatea cazurilor noi sunt de import, potrivit RADOR.
Întrebat despre problema românilor care se întorc din străinătate, prof. Rafila a explicat că avem o procedură funcțională și că ei trebuie să se autoizoleze la domiciliu și atunci, dacă respectă acest lucru, nu ar trebui să ne pună probleme suplimentare. ”E adevărat însă, din rândul acestor persoane, sigur, vor fi unele care în decursul celor 14 zile se vor pozitiva din punct de vedere al testelor de laborator și, bineînţeles, al simptomatologiei. Dar, până la urmă, asta e situaţia, trebuie să o luăm ca atare. Cred că cel mai important este ca ei să respecte această indicație de a se autoizola la domiciliu şi de a evita să se răspândească boala. Cred că aici este de fapt…
Majoritatea cazurilor, până în momentul de faţă, a fost de forme ușoare ale bolii și dacă afectează persoane tinere, da, o să putem să facem față. În momentul în care însă numărul de îmbolnăviri va afecta preponderent populaţia la risc, peste 70 de ani, cu comorbidități, atunci e greu să spunem acest lucru.
Evident, ne aflăm în perioada de creştere, de extindere a pandemiei. Ea este sub control în China şi în Coreea de Sud, în mod evident. Cifrele care arată numărul de cazuri noi demonstrează acest lucru, fără tăgadă. Dar şi China în momentul de față se confruntă cu aceeași problemă, dacă vreţi, cu care ne confruntăm noi acum. Cazurile noi sunt cele de import.
Dar şi China, în momentul de față, se confruntă cu aceeași problemă, dacă vreţi, cu care ne confruntăm noi acum, cazurile noi sunt cele de import, deci cetăţeni chinezi se întorc acasă din alte regiuni. Practic, transmiterea în China a fost oprită, dar există încă cazuri de import. Opinia mea este că ne aflăm oarecum la începutul, în prima fază a pandemiei și rămâne să vedem în perioada următoare, eu zic lunile martie, aprilie, dacă statele vor reuşi să țină sub control numărul de cazuri cu transmitere comunitară, pentru că acolo este problema, care pot să afecteze persoanele, aşa cum spuneam, din categoriile la risc şi să pună foarte serios la încercare sistemele de sănătate, mai ales în zonele de terapie intensivă,” a declarat prof. Alexandru Rafila, pentru Rador.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…