Din cuprinsul articolului
Potrivit cercetărilor, acizii grași omega-3 pot contribui la îmbunătățirea simptomelor depresive, în special la femeile aflate în perioada postnatală.
O analiză a 26 de studii a constatat că suplimentarea cu omega-3 a avut un efect pozitiv asupra a 2.160 de pacienți cu depresie.
Mai multe studii au confirmat că acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) s-au dovedit a fi cei mai eficienți omega-3. Există multe suplimente de omega-3, dar le puteți găsi, de asemenea, în avocado, ulei de măsline extravirgin, semințe de chia, semințe de in, nuci, semințe de cânepă și varză de Bruxelles.
S-adenozil metionina (SAM-e) este o formă sintetică a uneia dintre substanțele chimice din organism care stimulează starea de spirit. Experții în sănătate clasifică SAM-e ca fiind un supliment, nu un medicament, iar FDA nu l-a aprobat în SUA pentru tratarea depresiei. Cu toate acestea, oamenii din Europa prescriu SAM-e ca antidepresiv.
Acesta are efecte similare cu antidepresivele obișnuite și s-a dovedit a fi mai bun decât un placebo într-un studiu. Eficacitatea SAM-e va depinde de gravitatea afecțiunii.
Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…
Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…
Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…
Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…
Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…