Categories: Expertul zilei

Produsul consumat dimineața de majoritatea românilor care duce la apariția diabetului.Medic: „este o bombă cu ceas”

Cei mai mulți români sar peste micul dejun dimineața, iar în drum spre serviciu, opresc la supermarket sau la magazinele cu specific de panificație pentru a-și achiziționa ceva de ronțăit. Alimentul iubit de toți românii reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, dar și pentru siluetă.

Covrigul, un produs alimentar ieftin și la îndemână, este considerat o bombă cu ceas nutrițională. În plus, consumați în excees, covrigii favorizează supraponderabilitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul.

Dincolo de gustul lor atrăgător, covrigii ascund un amestec de ingrediente care pot avea efecte nocive asupra sănătății. Margarina, sarea, zahărul și potențiatorii de gust nu sunt doar ingrediente comune, ci și factori de risc când vine vorba despre probleme metabolice pe termen lung.

Medicul Oana Ciuhureanu atrage atenția asupra acestui aspect, subliniind impactul negativ al covrigilor asupra sănătății.

Covrigul: o combinație letală pentru sănătate

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate, în viitor, să ne dea multe probleme metabolice.

Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a spus medicul Oana Ciuhureanu.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Medicul a subliniat că un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine, cei umpluți cu ciocolată, stafide sau mezeluri fiind și mai periculoși.

„Trebuie să ţinem cont că aceşti covrigi sunt toxici și periculoși, din cauza compoziției de gluten și amidon, iar dacă sunt consumați calzi, ei devin un pericol pentru mucoasa gastrică.

De aceea, să-i consumăm reci, dacă tot optăm pentru ei”, a mai adăugat medicul.

Este bine să preparăm covrigii acasă, cu ingrediente de calitate. Totuși, nici în acest caz nu ar trebui să fie consumați în exces.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

6 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

7 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

7 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

8 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

8 ore ago

Citeste si: