Sari la conținut

Produsul consumat dimineața de majoritatea românilor care duce la apariția diabetului.Medic: „este o bombă cu ceas”

pancreas
Sursa foto: playtech.ro

Cei mai mulți români sar peste micul dejun dimineața, iar în drum spre serviciu, opresc la supermarket sau la magazinele cu specific de panificație pentru a-și achiziționa ceva de ronțăit. Alimentul iubit de toți românii reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, dar și pentru siluetă.

Covrigul, un produs alimentar ieftin și la îndemână, este considerat o bombă cu ceas nutrițională. În plus, consumați în excees, covrigii favorizează supraponderabilitatea și, prin conținutul crescut de zahăr, diabetul.

Dincolo de gustul lor atrăgător, covrigii ascund un amestec de ingrediente care pot avea efecte nocive asupra sănătății. Margarina, sarea, zahărul și potențiatorii de gust nu sunt doar ingrediente comune, ci și factori de risc când vine vorba despre probleme metabolice pe termen lung.

Medicul Oana Ciuhureanu atrage atenția asupra acestui aspect, subliniind impactul negativ al covrigilor asupra sănătății.

Covrigul: o combinație letală pentru sănătate

„Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate, în viitor, să ne dea multe probleme metabolice.

Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a spus medicul Oana Ciuhureanu.

Cele mai proaste alegeri pentru micul dejun
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Medicul a subliniat că un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine, cei umpluți cu ciocolată, stafide sau mezeluri fiind și mai periculoși.

„Trebuie să ţinem cont că aceşti covrigi sunt toxici și periculoși, din cauza compoziției de gluten și amidon, iar dacă sunt consumați calzi, ei devin un pericol pentru mucoasa gastrică.

De aceea, să-i consumăm reci, dacă tot optăm pentru ei”, a mai adăugat medicul.

Este bine să preparăm covrigii acasă, cu ingrediente de calitate. Totuși, nici în acest caz nu ar trebui să fie consumați în exces.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel