Categories: Ştiri sănătate

Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, verificate cu atenție în această perioadă

Înainte de pregătirea Sărbătorilor Pascale, autoritățile vor verifica în detaliu toate produsele care urmează să fie comercializate. Acest demers va preveni declanșarea anumitor boli și distribuirea produselor contaminate.

Autoritățile vor controla produsele pentru a se asigura că acestea îndeplinesc anumite standarde. Anual, zeci de toxiinfecții și probleme digestive ar putea fi evitate dacă produsele ar fi gestionate în mod corespunzător.

Tocmai de aceea, autoritățile își doresc să controleze tot mai multe produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, precum carnea de miel.

Autoritățile încep examinarea produselor alimentare

Potrivit RRA, inspectorii sanitar-veterinari verifică în această perioadă unitățile care vând produse destinate Sărbătorilor Pascale. Potrivit acestora, sacrificarea mieilor se poate realiza doar în abatoare specializate. Iată unde se poate face acest lucru în județul Alba, de exemplu.

La nivelul județului Alba, există cinci abatoare care sunt autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor pentru sacrificarea mieilor. Acestea se află la: Ighiu, Cugir, Mirăslău, Blaj și Mesentea.

În cazuri excepționale, sacrificarea mieilor se poate realiza și în puncte de sacrificare amenajate temporar.

Un astfel de centru temporar va fi la Abrud, iar potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba și alte primării și-au anunțat intenția de a înainta o astfel de cerere.

Pentru a fi aprobate însă, aceste centre temporare trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

În același timp, pentru respectarea condițiilor sanitar-veterinare, în această perioadă au fost intensificate și controalele în unitățile în care se comercializează și se prelucrează produse specifice Sărbătorilor Pascale.

De la începutul lunii martie și până acum, inspectorii din Alba au descoperit și mai multe nereguli, în special în ceea ce privește etichetarea necorespunzatoare a produselor, depozitarea lor sau condițiile de igienă. S-au aplicat și sancțiuni cu amenzi de peste 30.000 de lei.

Măsurile sunt necesare pentru orice producător. În caz contrar, ei riscă amenzi foarte mari și suspendarea activității pentru punerea în pericol a sănătății clienților.

Recent Posts

Hepatita autoimună poate apărea la oricine. Vasele de sânge sparte pe picioare, unul din semnele alarmante

Hepatita autoimună este o afecțiune cronică rară a ficatului, în care sistemul imunitar începe să…

23 de minute ago

Avertizarea meteo: Un nou ciclon lovește Europa. Sunt așteptate furtuni puternice în aceste zone din România

Avertizarea meteo. Un nou ciclon format în bazinul Mediteranei își face simțită prezența în sudul…

53 de minute ago

Măsuri cheie pentru combaterea fumatului propuse de un chirurg oncolog. Rolul alternativelor fără fum

În cadrul celui de-al 7-lea Summit Privind Reducerea Efectelor Nocive ale Fumatului, desfășurat pe 16…

o oră ago

Cele trei zodii care se căsătoresc după 40 de ani. Își găsesc târziu sufletul-pereche

Există anumite zodii care tind să amâne căsătoria până la vârste mai înaintate, trecând chiar…

2 ore ago

Sunt misterioase și grave! Boli greu de diagnosticat

Atunci când un pacient intră pe ușa unui cabinet de consultații, el se așteaptă ca…

2 ore ago

Fiica secretă a Regelui Charles. Seamănă izbitor cu Prințesa Diana!

Prințesa Diana a murit la 31 august 1997, când avea doar 36 de ani, împreună cu…

3 ore ago

Citeste si: