Sari la conținut

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Piedone, în dosarul Colectiv. Fostul primar susține că e nevinovat: ”Dacă în club erau şi copiii mei aş fi spus la fel, că nu am greşit”

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut luni, la Tribunalul București pedeapsa orientată spre maximum, adică 15 ani de închisoare, pentru fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în cazul Colectiv. În același timp, Piedone și-a susținut nevinovăția. 

„În educaţia pe care am primit-o am învăţat să spun adevărul, să nu mint şi să recunosc unde am greşit. Am spus adevărul şi nu am ce să recunosc pentru că în situaţia de faţă nu am greşit cu nimic. Dacă în seara aceea în club erau şi copiii mei, la fel v-aş fi spus, că nu am greşit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere şi pe cei peste 300 de primari care au semnat la fel ca mine”, a spus fostul primar al Sectorului 4.

Tribunalul Bucuresti a inceput luni dezbaterile finale in dosarul Colectiv, in care sunt judecati, printre altii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone si patronii clubului.

La acest termen de judecata se discuta partea din dosar in care sunt judecati patru inculpati: fostul primar Cristian Popescu – Piedone, precum si trei functionari din Primarie – Aurelia Iofciu (sef al Serviciului autorizari comerciale), Larisa Luminita Ganea (consilier superior), Ramona Sandra Motoc (referent superior).

Procurorul DNA a solicitat condamnarea celor patru inculpati pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, urmand ca pedepsele sa fie orientate spre maximul prevazut de legea penala, care este de 15 ani. Procurorul i-a spus judecatorului care se ocupa de acest caz sa aiba in vedere si faptul ca inculpatii nu si-au recunoscut vinovatia.

Reprezentantul DNA a explicat ca Piedone avea obligatia sa verifice daca la cererea de autorizare pentru functionarea clubului Colectiv erau atasate toate avizele necesare, inclusiv avizul PSI, care lipsea. Mai mult, la cererea depusa de administratorii clubului nu era atasat un aviz pentru mediu si nici o autorizatie in constructii.

Procurorul a spus ca fostul primar a incalcat HG 1.739/2006 si Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si a eliberat acordul si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

In zilele urmatoare vor fi dezbatute si partile din dosarul Colectiv, in care sunt inculpati patronii clubului si pirotehnistii.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel