Sari la conținut

Problemele de sănătate cauzate de un pancreas plin de toxine! Ai grijă la aceste complicații!

Problemele de sănătate cauzate de un pancreas plin de toxine! Pancreasul este un organ situat în abdomen. Acesta joacă un rol esențial în transformarea alimentelor pe care le consumăm în combustibil pentru celulele corpului. Pancreasul are două funcții principale: o funcție exocrină care ajută la digestie și o funcție endocrină care reglează glicemia.

Pancreasul este situat în spatele stomacului în abdomenul superior stâng. Este înconjurat de alte organe, inclusiv intestinul subțire, ficatul și splina. Este spongios, lung de aproximativ șase până la zece centimetri și are forma unei pere plate sau a unui pește extins orizontal pe abdomen.

Atunci cand se acumuleaza toxine sau cand pur si simplu acesta nu mai functioneaza la parametrii normali apar tot felul de probleme de sanatate printre care se regasesc dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acuta sau cea cronica, insuficienta pancreatica ori cancerul de pancreas.

Pancreatită

Pancreatita este inflamația pancreasului care apare atunci când secrețiile de enzime pancreatice se acumulează și încep să digere organul însuși. Poate apărea ca atacuri dureroase acute care durează câteva zile sau poate fi o afecțiune cronică care progresează pe o perioadă de ani.

Precursorii cancerului pancreatic

Cauza exactă a cancerului pancreatic este încă necunoscută, dar sunt cunoscuți factori de risc care cresc riscul de a dezvolta boala. Fumatul de țigări, antecedentele familiale de cancer pancreatic sau sindroame ereditare de cancer și pancreatita cronică sunt câțiva dintre acești factori. În plus, anumite leziuni pancreatice, cum ar fi Neoplasmele mucoase papilare intraductale (IPMN) și Neoplazia intraepitelială pancreatică (PanIN), sunt considerate precursori ai cancerului pancreatic.

Cancer pancreatic

Cea mai frecventă formă de cancer pancreatic este adenocarcinomul pancreatic, o tumoare exocrină care apare din celulele care acoperă canalul pancreatic. O formă mult mai puțin frecventă, tumorile endocrine, reprezintă mai puțin de 5% din toate tumorile pancreatice și sunt uneori denumite tumori neuroendocrine sau cu celule insulare.

Când pancreasul este în dificultate sau suprasolicitat de toxine alimentare, pot apărea dezechilibre hormonale și se pot manifesta boli precum cele mai sus menționate. O modalitate de a ajuta acest organ vital este de a detoxifica și curăța periodic pancreasul pentru a preveni deteriorarea potențială.

Iată cum poți scăpa de un pancreas plin de toxine

Eliminați și suplimentați

Eliminați aportul de toxine grele, cum ar fi alcoolul, țigările și drogurile recreative. De asemenea, încercați să completați cu produse pe bază de plante: ceaiul de ghimbir ajută la anti-oxidare, sucul de ginseng crește energia, iar boabele de cedru promovează creșterea celulelor pancreatice. Consumul de alimente neprelucrate ajută la eliminarea toxinelor din organism și accelerează curățarea pancreasului.

Hidratarea

Consumați peste zece pahare de apă pe zi. Consumul crescut de apă va permite toxinelor acumulate să treacă rapid prin rinichi și să fie eliminate din corp prin excreție.

Vitamine

Luați un multivitamine în fiecare zi. Vitaminele ajută la stimularea pancreasului. Potrivit American Pancreatic Association, vitaminele ajută la prevenirea bolilor pancreatice, cum ar fi cancerul pancreatic.

Exerciții fizice

Păstrați-vă corpul în mișcare. Acest lucru va ajuta la circulația sângelui la pancreas, precum și la eliminarea toxinelor prin transpirație.

Efectuați exerciții de yoga pentru a stimula pancreasul.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel