Categories: Ştiri sănătate

Principalele probleme cu care se confruntă unităţile de supraveghere şi terapie avansată a cardiacilor critici din România

Problemele cardiacilor critici din România sunt numeroase, iar rezolvarea lor ar putea scădea considerabil rata de mortalitate.

Numărul mic de paturi şi finanţarea insuficientă sunt principalele probleme cu care se confruntă unităţile de supraveghere şi terapie avansată a cardiacilor critici din România, al căror rol este scăderea ratei mortalităţii în bolile cardiovasculare. Sunt două dintre chestiunie discutate la o conferinţă de specialitate care a avut loc la Târgu Mureş, potrivit Radio România Actualități.

Unităţile de supraveghere şi terapie avansată a cardiacilor critici au început să se înfiinţeze în 2012, iar astăzi există 13. Toate au însă un număr mic de paturi şi ar necesita o mai bună finanţare.

Iată ce spune Şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, dr. Maria Dorobanţu, potrivit sursei citate.

”Noi avem numai 13 paturi, prin urmare două lucruri ne sunt absolut necesare: mărirea acestui spaţiu cu cel puţin încă şapte paturi şi o finanţare adecvată. Este extrem de important să avem medicaţie dedicată acestor unităţi, ori de câte ori, sigur, avem nevoie.”

Toate lipsurile şi performanţele prezentate la întâlnirea de la Târgu Mureş vor face subiectul unui raport care va fi trimis Ministerului Sănătăţii de către preşedinta Comisiei de Cardiologie din minister, dr. Theodora Benedek, care spune că rata de mortalitate ca medie la nivel naţional era undeva la 7,5 % şi se speră că prin eficientizarea activităţii, prin dotarea cu echipamente de înaltă performanţă, această rată de mortalitate va scădea.

Odată cu noile dotări, până la finele anului viitor, rata naţională de mortalitate ar trebui să scadă la 5,83 % . Cel mai mai procent, de 2,2 % se înregisterază la Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş.

Recent Posts

666: Ce semnificație are acest număr de temut, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…

3 ore ago

Semnele care anunță demența încă din tinerețe, confundate cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…

4 ore ago

Horoscop chinezesc: Întorsătură totală în viața acestor zodii

Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…

4 ore ago

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

5 ore ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

5 ore ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

6 ore ago

Citeste si: