Din cuprinsul articolului
Este esențial să acordăm prioritate bunăstării noastre mentale și fizice și să folosim smartphone-urile ca pe un instrument care să ne îmbunătățească viața, mai degrabă decât ca pe o distragere constantă a atenției.
Chiar dacă luăm telefonul în mână cu gândul că-l vom folosi 10 minute, acestea se pot transforma în câteva ore, lăsându-ne cu sentimentul de vinovăție pentru că am pierdut timp prețios, dar și cu senzația că am fost atrași pe un drum fără scăpare. Sentimentul că suntem prinși este unul legitim, deoarece telefonul și internetul creează dependență.
Ontologul Aashmeen Munjaal sugerează modul în care smartphone-urile pot avea un impact asupra sănătății noastre mentale și fizice și ce măsuri putem lua pentru a controla problemele psihologice și fizice cauzate de smartphone-uri.
Aplicațiile de social media și fluxul constant de notificări pot duce la anxietate și depresie. Ar trebui să ne limităm utilizarea telefoanelor și să ne reducem dependența de ele pentru a evita acest lucru.
Cauzele dependenței de telefon sunt influențele de mediu, teama de a pierde ceva, comunicarea și gratificarea instantanee și schimbările în chimia creierului. Lumina emisă de smartphone-uri ne poate perturba tiparele de somn și ne poate afecta sănătatea mintală.
Utilizarea excesivă a smartphone-urilor poate duce la dureri de gât. Se recomandă pauze regulate, întinderi și o poziție bună în timpul utilizării smartphone-urilor.
Menținerea conexiunilor din viața reală și limitarea utilizării telefonului în timpul întâlnirilor sociale este esențială.
Potrivit ontologului, expertului în sănătate mintală și relații Aashmeen Munjaal, trebuie să folosim smartphone-urile în mod sănătos și echilibrat. Ar trebui să stabilim limite, să ne limităm utilizarea, să luăm pauze și să menținem conexiuni în viața reală.
Este esențial să acordăm prioritate bunăstării noastre mentale și fizice și să folosim smartphone-urile ca pe un instrument pentru a ne îmbunătăți viața, mai degrabă decât ca pe o distragere constantă a atenției.
Utilizarea telefonului devine o problemă numai atunci când ne absoarbe atât de mult timp, încât ne face să neglijăm relațiile reale, munca, școala, hobby-urile sau alte lucruri importante din viața noastră. Dintre semnele și simptomele dependenței de telefon, la care trebuie să fim atenți în cazul nostru sau al unei persoane dragi, enumerăm următoarele:
Dintre simptomele care ne pot pune în gardă, frica de a pierde telefonul (numită „nomofobia”) poate trezi sentimente puternice de panică, anxietate sau agitație. Simptomele fizice pot include respirația greoaie, durerile în piept, amețeala, tremuratul mâinilor, transpirațiile, pulsul crescut și starea de leșin.
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…
Mirosul corporal începe, de obicei, cu transpirația, în special în zona axilei și a inghinală,…
Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…
ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…
Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…