Din cuprinsul articolului
Magneziu – o substanță minerală care ajută la funcționarea normală a sistemelor nervos și muscular.
Magneziul este un mineral esențial și unul dintre principalii electroliți ai organismului nostru. În corpul uman se găsesc depozitate aproximativ 20 de grame de Magneziu: aproximativ 60% în oase și 30% în mușchi.
Totodata, este un mineral care are un rol important in sute de reactii metabolice, de la nivel cerebral, la nivel muscular si al sistemului circulator. Din pacate, corpul uman nu poate replica singur necesarul de magneziu si trebuie sa il luam din alimente si suplimente pentru a evita carentele.
Din punct de vedere istoric, Magneziul a fost descoperit in Grecia in urma cu cateva mii de ani, in regiunea numita Magnesia (Undeva in Tessalia de azi), loc de unde si-a luat si denumirea – Magnesium. A fost recunoscut ca element chimic in 1755 de catre chimistul englez .Acesta a efectuat in Edinburgh mai multe experimente prin care a reusit sa extraga Magneziul din roca calcaroasa din regiunea sa. Ulterior, prin 1789, un alt chimist englez – Thomas Henry extrage Magneziul din silicatul de magneziu, roca cunoscuta in popor drept spuma de mare.
In istorie este mentionat si Anton Rupprecht care in 1792 obtine magneziu metalic dupa ce incalzeste la temperatura controlata antracit. La inceputul secolului XIX, mai exact in 1808, un alt cercetator britanic, Sir Humphry David reuseste sa izoleze din oxidul de magneziu ambele substante printr-un sistem complex de electroliza. Dar cea mai mare cantitate de Magneziu sintetizata raportata la substanta bruta folosita a fost evidentiata in 1831 de catre chimistul francez Alexandre Brutus Bussy care a extras mineralul cu o puritate de 90% din clorura de magneziu.
Cele mai expuse persoane la carenta de magneziu sunt persoanele in varsta, copiii si femeile gravide, dar si persoanele care fac sport, care se hranesc cu hrana hiper procesata si tot felul de junk-food, cei care consuma alcool zilnic chiar si in doze mici, persoanele care sufera de tulburari digestive cronice sau pacientii care iau diverse medicamente precum diureticele care se administreaza pentru reducerea tensiunii arteriale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…