Probleme de înghițire: De ce simți că îți rămân alimentele în gât?

Probleme de înghițire. Uneori, aparent fără nicio cauză anume începi să observi anumite probleme de înghițire. Fie că trebuie să iei o pastilă, fie că trebuie să mănânci o bucată de carne, o anumită jenă la înghițire nu îți dă pace. Deși poate părea un simptom banal îți poate da de furcă nelăsându-te să urmezi corect medicația pe care o ai de urmat.

Nu trebuie să te îngrijorezi, fiindcă este foarte probabil să fie doar un simptom banal care trece de la sine. Dar, sunt și situații când nu trece și ascunde probleme grave de sănătate. De aceea, pentru a elimina orice problemă medicală mergi la un control la medicul specialist ORL-ist.

Medicii spun că acest simptom poate anunța o răceală ușoară, o laringită sau, în cazurile grave, cancerul de laringe. Dacă mai și fumezi situația este și mai urgentă și este aproape obligatoriu să mergi la medicul specialist pentru investigații.

De asemenea, foarte posibil este ca medicul să te trimită și la specialistul endocrinolog, și la neurolog. Și să nu râzi, dacă ai norocul ca toate investigațiile medicale să fie curate, fără nicio problemă medicală ascunsă, atunci o să ajungi și la psiholog. De foarte multe ori stresul, depresia, anxietatea sau chiar un atac de panică au astfel de simptome. Mai exact, psihologii susțin că stările depresive pot conduce la contractura muşchilor esofagului, astfel luând naștere anumite dificultăți de înghițire.

Cum se manifestă problemele de înghițire

Persoana în cauză are probleme cu privire la înghițirea medicamentelor. Practic, apare incapacitatea sau durerea la înghiţire, senzaţia că alimentele au rămas fixate în gât. Apare răgușeală, reguritațiile, dar și tusea înecăcioasă.

Printre posibilele afecțiuni care se regăsesc în spatele acestor simptome întâlnim: achalazia, spasmul difuz esofagian, tumori, stricturi esofagiene, boala de reflux gastroesofagian, anumite afecțiuni neurologice – boala Parkinson, scleroza.

Ce analize sunt necesare

Principalele investigații la care vei fi supus pentru aflarea diagnosticului sunt:

  • radiografia cu substanță de contrast,
  • endoscopia digestivă superioară,
  • RMN sau CT,
  • monometria esofagiană

Tratamentul va fi stabilit de medicul specialist după ce va exista un diagnostic. Este posibil sa fie schimbat și regimul alimentar, de exemplu se va mânca pentru o perioadă mai mult o alimentație lichidă. Uneori se vor prescrie medicamente iar în cazurile grave când există tumori se vor opera.

Recent Posts

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

4 minute ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

35 de minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

45 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

o oră ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

2 ore ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Citeste si: