Probleme cu colesterolul? Iată câteva remedii naturale pentru colesterol ridicat

Tratamentele naturale sau complementare pentru bolile de inimă vizează adesea controlul nivelului de colesterol, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii. De obicei, cercetarea asupra acestor tratamente este limitată, comparativ cu cea a tratamentelor medicale convenționale.

Puține produse naturale au făcut subiectul studiilor de specialitate pentru a dovedi că pot reduce colesterolul clinic.

Cu toate acestea, mulți oameni au avut succes cu tratamente alternative, iar unele suplimente care scad colesterolul și remedii naturale ar putea fi de ajutor.

Înainte de a încerca orice tratament alternativ, adresați-vă unui profesionist din domeniul sănătății pentru a stabili dacă acestea sunt sigure pentru dvs. Ingredientele din unele terapii alternative pot interfera cu anumite medicamente sau pot avea efecte secundare dăunătoare.

1. Astragalus

Astragalus este o plantă folosită pentru susținerea sistemului imunitar în medicina tradițională chineză. Are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Este considerat a fi un „adaptogen”. Aceasta înseamnă că se crede că protejează corpul împotriva diferitelor stresuri.

Studiile limitate sugerează că astragalus poate avea unele beneficii pentru inima ta. Dar, potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH), studiile clinice de înaltă calitate la om lipsesc. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla cum astragalus poate afecta nivelul colesterolului și sănătatea inimii în general.

2. Păducel

Păducelul este un arbust înrudit cu trandafirul. Boabele, frunzele și florile sale au fost folosite pentru probleme cardiace încă din Imperiul Roman.

Unele studii au descoperit că planta este un tratament eficient pentru formele mai ușoare de insuficiență cardiacă. Cu toate acestea, rezultatele cercetării sunt contradictorii, avertizează NCCIH. Nu există suficiente dovezi științifice pentru a ști dacă păducelul este eficient pentru alte probleme cardiace.

De asemenea, păducelul poate avea interacțiuni negative cu multe medicamente eliberate pe bază de rețetă și alte plante medicinale.

3. Semințele de in

Semințele de in provin din planta de in. Atât semințele de in, cât și uleiul de semințe de in conțin niveluri ridicate de acid alfa-linolenic (ALA). Acesta este un acid gras omega-3 care vă poate ajuta să reduceți riscul de boli de inimă.

Cercetările privind beneficiile semințelor de in pentru sănătatea inimii au produs rezultate mixte, relatează NCCIH. Unele studii sugerează că preparatele din semințe de in pot ajuta la scăderea colesterolului, în special în rândul persoanelor cu niveluri ridicate de colesterol și al femeilor aflate în postmenopauză.

4. Suplimente cu ulei de pește cu acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 se găsesc și în pește și în uleiurile de pește. Somonul, tonul, păstrăvul de lac, heringul, sardinele și alți pești grași sunt surse deosebit de bogate.

Experții au crezut de mult că acizii grași omega-3 din pești contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire a inimii. Alți nutrienți din pești sau o combinație dintre acești nutrienți și acizi grași omega-3 vă pot ajuta să vă protejați inima. Consumul uneia sau două porții de pește gras pe săptămână vă poate reduce șansele de a avea un atac de cord.

Dacă aveți boli de inimă, puteți beneficia și de administrarea suplimentelor de acizi grași omega-3 sau de consumul altor alimente bogate în acizi grași omega-3. De exemplu, nucile, uleiul de canola și soia sunt surse bune. Dovezile sunt mai puternice pentru beneficiile consumului de pește cu acizi grași omega-3 decât consumul de suplimente sau consumul altor alimente.

5. Orez de drojdie roșie

Orezul de drojdie roșie este un medicament tradițional chinezesc și un ingredient de gătit. Se face cultivând orez roșu cu drojdie.

Unele produse din orez cu drojdie roșie conțin cantități substanțiale de monacolin K. Această substanță este identică din punct de vedere chimic cu ingredientul activ al medicamentului care scade colesterolul lovastatină. Produsele din orez cu drojdie roșie care conțin această substanță pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

6.Usturoi

Usturoiul este este folosit ca ingredient de gătit și medicament de mii de ani. Poate fi consumat crud sau gătit. De asemenea, este disponibil sub formă de supliment, sub formă de capsulă sau tabletă.

Unele cercetări sugerează că usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la încetinirea progresului aterosclerozei, relatează NCCIH.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul multor terapii alternative, studiile au dat rezultate mixte. De exemplu, unele studii au descoperit că administrarea usturoiului timp de 1 până la 3 luni ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

8 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

38 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: