Din cuprinsul articolului
Probleme cardiace și psoriazis. Afecțiunea autoimună cronică cunoscută sub numele de psoriazis provoacă inflamații la nivelul suprafeței pielii. Este o afecțiune care provoacă disconfort și iritabilitate. În plus, aceasta provoacă leziuni ale pielii din cauza reînnoirii anormal de rapide a celulelor pielii.
Psoriazisul, ca și alte boli autoimune, determină sistemul imunitar să reacționeze în mod exagerat la o facilitate percepută (lăcomie). Acest răspuns al sistemului imunitar provoacă o inflamație în organism.
Inflamația poate lua mai multe „forme”. Una dintre ele este reprezentată de petele roșii de pe piele și de artrita psoriazică. Simptomele pot include, de asemenea, conjunctivita (inflamația mucoasei pleoapelor).
În general, persoanele cu orice tip de psoriazis au un risc de atac de cord care este de aproape trei ori mai mare decât persoanele fără psoriazis.
De asemenea, vasele de sânge pot deveni inflamate, ceea ce duce la ateroscleroză. Aceasta este acumularea unei substanțe grase (placă) în interiorul pereților arterelor. Astfel, diametrul arterei scade pe alocuri, cu consecința că fluxul de sânge în acele locuri este dificil. La un moment dat este posibil ca fluxul de sânge să fie complet blocat și să apară un atac de cord, potrivit pronews.gr.
De asemenea, unele tratamente pentru psoriazis pot duce la niveluri neregulate de colesterol. Acest lucru poate întări arterele și face ca un atac de cord să fie și mai probabil. Persoanele cu psoriazis au, de asemenea, un risc crescut de boală coronariană, potrivit unei cercetări publicate în British Journal of Dermatology.
Până la 30% dintre persoanele cu psoriazis vor dezvolta în cele din urmă artrită psoriazică. Un studiu a legat de fapt psoriazisul de riscuri crescute de aritmie cardiacă. Acesta este un semn de probleme cardiace.
Persoanele care au forme severe de psoriazis și au sub 60 de ani au mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă, potrivit unui alt studiu publicat în American Journal of Cardiology.
Psoriazisul poate însemna un risc crescut de probleme cardiace. Dar vă puteți întări inima prin dietă, exerciții fizice și reducerea stresului.
Factorilor de risc
Efectuarea unor ajustări ale stilului de viață, cum ar fi renunțarea la fumat și încorporarea exercițiilor fizice zilnice, vă poate îmbunătăți sănătatea inimii. Experții recomandă 75-150 de minute de exerciții fizice pe săptămână, în funcție de nivelul de intensitate al antrenamentului.
Faceți orice exercițiu vă place, atâta timp cât vă creșteți ritmul cardiac. Încercați să faceți 30 de minute de exerciții aerobice, dar nu vă faceți griji dacă nu puteți atinge acest obiectiv. Mersul pe jos și alergările scurte sunt benefice pentru inima dumneavoastră dacă sunt făcute în mod regulat.
Reducerea stresului și exercițiile fizice merg mână în mână și sunt benefice pentru sistemul cardiovascular. Stresul agravează simptomele bolilor de inimă și ale psoriazisului. Activitatea fizică poate ameliora tensiunea fizică și mentală.
Ceea ce mâncăm joacă un rol în sănătatea inimii. Dieta poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra psoriazisului. O dietă sănătoasă pentru inimă include grăsimi sănătoase și cereale integrale. Aceasta include, de asemenea, reducerea aportului de grăsimi saturate, grăsimi trans și sodiu (sare).
Luați în considerare efectuarea acestor schimbări în dieta dumneavoastră pentru a vă îmbunătăți sănătatea inimii:
Acizi grași Omega-3
Acizii grași Omega-3 sunt importanți pentru persoanele care au psoriazis și un risc crescut de boli de inimă. Organismul dumneavoastră nu poate produce acești nutrienți esențiali, așa că trebuie să îi obțineți prin alimentație.
Acizii grași omega-3 sunt un exemplu de grăsime „sănătoasă”. Aceștia reduc nivelul de colesterol și îmbunătățesc sistemul cardiovascular. Ei sunt elemente constitutive în producția de hormoni, care reglează multe funcții corporale. Creșterea aportului de acizi grași omega-3 poate reduce nivelul trigliceridelor. Acest lucru înseamnă că vasele de sânge sunt mai puțin predispuse să acumuleze placa care duce treptat la boli de inimă.
Acizii grași omega-3 se găsesc în principal în peștii grași, cum ar fi:
Suplimentele de ulei de pește sunt o altă modalitate de a crește aportul de omega-3 dacă nu obțineți suficient prin alimentație. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luați suplimente de ulei de pește dacă aveți risc de boli de inimă și psoriazis.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…