Probioticele din alimente. Cele mai importante surse

Probioticele sunt microorganisme vii care au un rol esențial în menținerea sănătății organismului, mai exact ele mențin un nivel optim de bacterii sănătoase în sistemul digestiv. Este știut faptul că imunitatea unui om își are originea în tubul digestiv. Anumite alimente sunt o sursă importantă de probiotice de aceea este indicat să le incluzi în meniul tău zilnic.

De asemenea, probioticele contribuie la facilitarea digestiei, combat depresia și mențin sănătatea inimii. Probioticele pot fi consumate fie sub formă de supliment sau din alimente fermentate.

Iată cele mai bune alimente care conțin probiotice naturale:

  • Castraveții murați în saramură reprezintă o sursă bogată de probiotice. Consumul lor ajută la menținerea echilibrului intestinal.
  • Varza murată este și ea o sursă importantă de probiotice. În plus, aceasta conține vitamine esențiale pentru sănătate precum: vitaminele A, C, E și cele aferente complexului B.
  • Măslinele în saramură sunt și ele o sursă bună de probiotice. Sunt studii care arată că saramura contribuie la înmulțirea microorganismelor vii, care îndată ce ajung în stomac ajută la funcționarea optimă a tubului digestiv.
  • Iaurtul și chefirul. Acestea sunt poate cele mai cunoscute alimente care conțin probiotice naturale. În plus, chefirul este bogat în bacterii lactobacilli și bifidus fiind astfel o sursă importantă de probiotice. Atenție! Nu toate iaurturile au aceste rol. De exemplu, cele dulci, cu fructe, cu fructoza sau care au îndulcitori naturali sau arome sintetice nu sunt bune pentru promovarea stării de bine a tubului digestiv.
  • Ciocolata neagră. Sunt studii care arată că acest dulce este o sursă importantă de prebiotice și probiotice. Totul este să alegi ciocolată care are un conținut de cacao de peste 70%.
  • Mazărea.Cercetătorii japonezi susțin că există probiotice în mazăre. Mai exact, mazărea conține un probiotic puternic asociat adesea cu fermentația în condițiile de temperatură scăzută.
  • Tempeh. Acesta este un preparat din soia originar din Indonezia, folosit ca înlocuitor al cărnii, bogat în vitamina B12 si probiotice.
  • Ceaiul Kombucha. Este un fel de ceai fermentat cu un conținut mare de probiotice. Se crede chiar că ar putea să fie un adjuvant pentru doamnelor care vor să piardă în greutate.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

17 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

47 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: