Din cuprinsul articolului
Principalele modificări aduse odată cu prelungirea stării de alertă.
„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
De asemenea, prin această hotărâre, CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00″, se arată într-o informare a CNSU.
„Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2021.
Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.03.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.
Art.3 – Se propune încetarea sprijinului acordat Ministerului Afacerilor Interne de către Ministerul Apărării Naționale, pentru asigurarea pazei și protecției unor obiective, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologic și asistență medicală, cu posibilitatea reluării acestuia la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu dipozițiile art. 53 din O.U.G. nr. 70 din 14.05.2020.
Art.4 – Se propune modificarea cadrului normativ incident în materia conducerii/coordonării operaționale a Poliției Locale de către Poliția Română, prin inspectoratele de poliție județene/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, instituindu-se posibilitatea adoptării acestei măsuri pe perioada stării de alertă.
Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în documentul CNSU.
„Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:
Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
Sovata din județul Mureș;
Vatra Dornei din județul Suceava;
Voineasa din județul Vâlcea;
Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș-Severin;
Arieșeni din județul Alba;
Durău din județul Neamț;
Novaci-Rânca din județul Gorj;
Păltiniș din județul Sibiu;
Stâna de Vale din județul Bihor;
Straja din județul Hunedoara”, se arată într-un comunicat al CNSU.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…