Din cuprinsul articolului
Principalele alimente care provoacă acnee. Unele dintre acestea sunt consumate zilnic și sunt un pericol pentru pielea noastră. Iată care sunt motivele:
Chiar dacă este mai des întâlnită în adolescență, acneea poate apărea indiferent de persoană, la orice vârstă. Această problemă are cauze multiple și trebuie tratată corespunzător, pentru a nu apărea efecte și mai grave.
Iată care sunt explicațiile doctorilor și ce ar trebui să facem pentru a evita aceste probleme. Potrivit doctorilor Elena Popa, medic specialist Dermato- Venerologie și Estetică medicală și Iulia Solomon, medic specialist dermato-venerologie și dermatologie practică, există anumite alimente de care să ne ferim atunci când suferim de acnee.
Orice afecțiune la nivelul pielii, poate fi dureroasă atât fizic, cât și psihic. În momentul în care o persoană se confruntă cu acnee, poate să și de depresie, de anxietate, dar și de pierderea stimei de sine.
Atenție, îl consumăm zilnic!
Adolescenții sunt mai predispuși să sufere de acnee, însă aceasta poate apărea la orice vârstă. În cazul acestei probleme, alimentația joacă un rol esențial. Dermatologul a explicat că zahărul este un ingredient care afectează aspectul pielii.
„Zahărul este practic glucoză pură, noi știm deja că alimentele cu indice glicemic crescut, provoacă acnee. Indicele glicemic este calculat în funcție de cât de mult îți crește glucoza în sânge la două ore după ce ai mâncat un aliment.
În funcție de asta, avem alimente cu indice glicemic crescut, care au fost deja demonstrate că pot să provoace sau să întrețină o acnee.
Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți, să credem că doar prăjiturile sau doar ce conține zahăr, provoacă acnee. ”, a explicat medicul. Elena Popa.
În afară de zahăr, pâinea și sucurile conțin o cantitate mare de glucoză, fiind considerate produse care pot înrăutăți problema acneei. Dermatologul a declarat că alimentația incorectă nu doar că provoacă acnee, dar o poate și întreține.
„Avem un suc, nu contează că e acidulat, important e să fie dulce și atunci când este dulce, poate stimula secreția de insulină și insulina la rândul ei, stimulează secreția unor hormoni sexuali.
Glandele sebacee cresc foarte mult activitatea, încep să aibă o activitate haotică și secretă și mai mult”, a explicat medicul.
Reduceți consumul de lapte dacă aveți acnee
Cu toate că sunt surse bogate în vitamine, lactatele pot da efecte negative, atunci când ne confruntăm cu acnee. Specialiștii recomandă ca persoanele care se confruntă cu această afecțiune, să reducă semnificativ consumul de lactate.
„Laptele este unul dintre alimentele care sunt deja demonstrate că sunt asociate cu apariția acneei, sau întreținerea acneei. În primul rând, este un aliment proinflamator.
În al doilea rând, laptele consumat la prima oră a dimineții, crește insulina.”, a declarat medicul Elena Popa.
Brânzeturile reprezintă o gamă de lactate periculoase pentru persoanele care au această problemă la nivelul pielii. De asmenea, doctorul a declarat că există anumite produse de acest tip, care înrăutățesc și mai rău situația.
„Avem într-adevăr o problemă cu brânzeturile afumate, pentru că majoritatea brânzeturilor afumate au foarte mulți conservanți și acei conservanți au efect proinflamator, adică pot întreține o inflamație.”, a spus medicul dermatolog, citat de platforma kfetele.ro.
Chiar dacă nu putem renunța la aceste alimente, este bine măcar să reducem consumul câte puțin.