Din cuprinsul articolului
Principalele alergii și simptomele lor. Medic: „Zilele ploioase sunt bune pentru cei care sunt alegeri la polen”.
Ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător, pot apărea alergiile. De fapt, alergiile sunt reacții exagerate ale organismului. În cazul persoanelor predispuse la alergii, sistemul imunitar tratează aceste substanțe ca fiind străine. Prin urmare, ele acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun.
Acestea sunt, de fapt, inofensive, poartă numele de alergeni și pot ajunge în organism prin inhalare, ingerare sau prin contactul cu pielea. Alergiile au manifestări neplăcute și îți pot afecta activitățile zilnice și dispoziția, așa că este bine să cunoști mai multe detalii despre acestea, pentru a ști cum să le previi sau cum să le controlezi.
Ne aflăm în plin sezon polenic, care se prelungeşte din ce în ce mai mult din cauza poluării şi schimbărilor climatice. Deşi aceste afecțiuni nu pot fi vindecate, ele pot fi prevenite, mai spun doctorii.
„Se prelungește sezonul polenic, dar va exista și o creștere a nivelului de polen. Zilele ploioase sunt bune pentru cei care sunt alegeri la polen, dar apoi urmează încălzirea și va crește concentrația de polen în atmosferă și vom avea zile cu simptomatologie foarte accentuată.
Suntem în vârf de sezon de polen de ierburi. Discutăm despre polenul de graminee, cea mai cunoscută este iarba de gazon. Ele sunt suprapuse peste sfârșitul de sezon de arbori și încă există în atmosferă polenul de platan, deci există un vârtej de polenuri.
Urmează și sezonul de polen de buruieni, care este unul dintre cele mai agresive sezoane, respectiv la finalul verii, în lunile august și septembrie sunt dominate de polenul buruienilor, diva acelui sezon este ambrozia”, a declarat medicul alergolog Adriana Nicolae, potrivit Antena 3.
Există mai multe tipuri de alergii, în funcție de substanța care cauzează reacția și de simptomele pe care le provoacă:
Alergiile se pot manifesta la nivelul diferitelor organe și sisteme, în funcție de cauzele care au dus la producerea lor și de zona care a intrat în contact cu alergenul. Este important de știut că simptomele sunt resimțite doar cât timp alergenul se află în organism și că tipul acestora este în funcție de tipul de alergie, nu de alergen.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…