Categories: Ştiri sănătate

Primul test rapid pentru detectarea anticorpilor rezultați în urma infecției cu SARS-CoV-2, produs în România

Cercetătorii din Transilvania au lansat primul test rapid pentru detectarea anticorpilor de coronavirus, în România. Iată în cât timp se pot afișa rezultatele și unde este distribuit.

Potrivit g4media.ro, primul test rapid de detectare a anticorpilor, care se produc în urma infecției cu noul coronavirus, a fost lansat în România. Testul a fost dezvoltat de cercetătorii de la Proel Biotech, Sfântu Gheorghe, și este destinat spitalelor și centrelor de diagnosticare, conform Rador.

Testul lansat este primul produs de acest tip dezvoltat în România și oferă rezultate în aproximativ două ore. Acesta se bazează pe metoda serologică ELISA, folosită în laboratoare de specialitate pentru diagnosticarea și cercetarea infecțiilor.

În urma studiilor pentru acuratețe, testul nu a dat rezultate fals pozitive sau fals negative. Astfel, produsul a primit autorizațiile de utilizare de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. În acest moment poate fi comandat direct de la producător, iar în săptâmănile următoare va ajunge către distribuitori.

Mai mult de atât, Szilárd Fejér, liderul cercetării, a declarat în comunicatul citat de Rador că testul va putea fi utilizat și după vaccinare. Folosit în acest context, testul poate determina răspunsul sistemului imunitar după procesul de imunizare și cât de rezistent este organismul după administrarea vaccinurilor.

Cu toate acestea, produsul nu va fi distribuit către publicul larg. Testul necesită probe de sânge și echipament de laborator pentru prelucrarea rezultatelor. Din acest motiv, acesta este recomandat spitalelor și laboratoarelor.

Precizia testului este asigurată de componentele virale pe care le conține. Acestea se regăsesc și în vaccinurile anti-Covid-19 dezvoltate până în acest moment. Astfel, testul poate determina atât anticorpii dezvoltați în urma infecției, cât și rezistența corpului împotriva noului coronavirus, după vaccinare.

Produsul nu va fi adaptat pentru utilizarea acestuia de publicul larg. Dezvoltarea unui produs destinat auto-testării poate dura mult mai mult, iar acuratețea nu se va compara cu cea determinată de echipamentele de laborator.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

2 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

4 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

5 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: