Categories: Ştiri sănătate

Un preot deschide primul spital social din România. E ultramodern și tratează pacienții fără asigurare de sănătate

Se deschide primul spital social din România. Cu o investiție de aproape 4 milioane de euro, preotul Dan Damaschin a reușit să înființeze un spital dedicat celor care, din lipsă de resurse financiare, nu își pot permite îngrijirea medicală adecvată.

După aproximativ un an de la demararea proiectului Spitalului Veronica din Iași de către Asociația Glasul Vieții, unitatea medicală s-a transformat într-o instituție comparabilă cu cele mai moderne clinici din țară. Pe cele patru etaje ale clădirii se găsesc cabinete medicale specializate în ginecologie, medicină internă, cardiologie, pediatrie și alte domenii medicale.

„Sunt foarte mulți oameni neasigurați, sunt foarte mulți oameni care nu își permit co-plata unor investigații medicale de calitate, unor tratamente speciale. În special la mamele mele, bolile nu fac decât să se acutizeze și complicațiile lasă răni mult prea adânci. Uneori ne răpesc oameni dragi pentru că nu au avut acel puțin la momentul potrivit pentru a-și căuta de sănătate. Clinica Veronica asta va face, va salva vieți”, a precizat Dan Damaschin, fondatorul Asociației Glasul Vieții, pentru stirileprotv.ro. 

Primul spital social din România, dotat cu echipamente moderne

În plus, spitalul este dotat cu un departament de imagistică ce include aparate RMN și computer tomograf de ultimă generație, achiziționate cu un cost total de peste 2 milioane de euro. Deși unele cabinete sunt complet echipate, altele mai necesită mobilier sau instrumentar medical. Costurile pentru echiparea completă a unor cabinete pot ajunge chiar și la 30.000 de euro.

„În primul rând avem secția de imagistică, unde avem un aparat RMN și un CT de care suntem mândri, servicii absolut vitale pentru salvarea viitoarelor mămici și a copiilor. Faptul că nu au o asigurare de sănătate, nu au acces la serviciile de care au nevoie pentru a preveni anumite situații sau pentru a combate anumite boli”, a declarat Adnana Sandu, asistent manager.

În acest moment, Spitalul Veronica mai are nevoie de o serie de avize de la Ministerul Sănătățîi pentru secțiile în care se vor face și internări. Dar, după inaugurarea care va avea loc pe 8 martie, cabinetele destinate consultațiilor în regim ambulator, cum este ginecologia, pediatria și stomatologia, își vor începe activitatea. La început, cu 10 medici și 15 asistente medicale, urmând ca în timp echipa să crească.

În Spitalul Veronica, pe lângă consultații, toți pacienții vor avea acces gratuit și la medicamente. Înainte de a pleca acasă, vor primi și o masă caldă.

Cei interesați să sprijine proiectul umanitar o pot face cu o donație în contul asociației Glasul Vieții.

Recent Posts

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești de Sfânta Maria Mică. Îndeplinește orice dorință

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești de Sfânta Maria. În această zi…

5 ore ago

Când e perioada optimă pentru pus murături, ca să reziste toată iarna

Murăturile de iarnă trebuie preparate într-un moment potrivit astfel încât procesul de fermentare să fie…

5 ore ago

Zodia lovită puternic de karma. Apare o cumpănă mare

Mariana Cojocaru susține că un semn zodiacal va fi afectat de karma și vor apărea…

6 ore ago

Ajutorul de deces se va acorda după noi reguli

Ajutorul de deces se va acorda după noi reguli, potrivit prevederilor din legea pensiilor care…

7 ore ago

Zodii binecuvântate de Fecioara Maria pe 8 Septembrie. Primesc ajutor divin

În data de 8 septembrie este sărbătorită Nașterea Fecioarei Maria, o zi extrem de importantă…

7 ore ago

Citeste si: