Sari la conținut

Primul site online românesc despre cancer cu informații certificate în întregime de specialiști

Cei care caută informație oncologică de calitate au acum o sursă de încredere. Oncopedia.ro, un proiect sprijinit de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), este prima resursă online cu informație verificată de experți.

Pacienți sau chiar și medici au acum la dispoziție sute de articole ce abordează în detaliu oncologia. Pentru fiecare tip de cancer, pe oncopedia.ro sunt explicate și analizate pe larg cauzele, factorii de risc, simptomele, stadiile, metodele de diagnostic precoce, de investigare și de tratament.

Articolelor oncologice li se adaugă informații despre nutriție pentru persoanele suferinde, despre suport psihologic și stil de viață, pentru o abordare pe toate planurile a luptei cu cancerul.

Oncopedia.ro vrea să vă explice cu toată onestitatea ce este această boală, cum este ea abordată azi și să vă răspundă la întrebări”, a declarat profesorul dr. Eugen Carasevici, unul dintre medicii Institutului Regional de Oncologie Iași și primul susținător al proiectului. „Noi nu vom prescrie tratamente, pentru că aceasta este misiunea medicului dumneavoastră, dar vrem să vă fim alături și să vă destrămăm temerile”, a continuat profesorul Carasevici.

„Ne bucurăm că pacienții noștri pot avea acum acces în timp real la informații oferite de specialiști”, spune Cezar Irimia, președintele FABC. „Iar faptul că avem o alternativă puternică la promisiunile nocive de tratament miraculos care se găsesc la tot pasul pe Internet, este un motiv de bucurie în plus. Cancerul nu așteaptă și un pacient corect informat e un pacient mai puternic.”

Apariția acestui site este de mare ajutor pentru noi, medicii. Pentru că în viteza în care trebuie să consultăm, diagnosticăm, tratăm, de multe ori nu avem timp să-i detaliem pacientului situația, să-i explicăm că există și lucruri altele decât tratamentul de care trebuie să aibă grijă. Salut faptul că în acest moment, mulțumită oncopedia.ro, îl putem ajuta cu atâta informație de calitate”, a declarat profesorul dr. Tudor Ciuleanu la evenimentul de lansare.

Oncopedia.ro isi propune sa fie o punte de legatura intre pacientul greu incercat de aceasta boala atat de complexa ca si abord terapeutic si medicul specialist. Am creat Oncopedia.ro cu gandul la pacienti si la familiile lor dorind  sa le ofer posibilitatea de a accesa informatii utile si de actualitate despre cancer, validate si verificate de medicii specialisti din tara dar si din strainatate. In Oncopedia.ro specialistii nostri vor scrie si vor raspunde intrebarilor pacientilor,  incercand sa arate ca exista speranta si ca exista sanse de a invinge cancerul” consideră Raluca Bârzu, inițiatoarea proiectului.

Un studiu recent realizat de IMAS la solicitarea Centrului de Inovație în Medicină, a arătat că în România sunt aproape un milion de persoane suferinde sau diagnosticate în trecut cu cancer și peste 20% dintre români au sau au avut cel puțin un membru din familia restrânsă (soțul/soția, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer. Principala temere legată de cancer este că nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel