Sari la conținut

Primul pacient a primit un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală. „Ar putea ajuta la reducerea severității bolii”

virus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
state cu risc de raspandire a poliovirusurilor

Primul pacient a primit un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală. „Ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”

„Dacă va avea succes, credem că această terapie ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”, a declarat Rod MacKenzie, directorul de dezvoltare al Pfizer, într-un comunicat.

Primul pacient a fost dozat într-un studiu clinic care a analizat medicamentul oral Pfizer COVID-19, a anunțat compania miercuri.

PF-07321332, un medicament Pfizer anti-covid, administrat pe cale orală

Studiul de fază 2/3 analizează un inhibitor de protează cunoscut în prezent ca PF-07321332. Medicamentul este destinat combaterii COVID-19 la pacienții care prezintă simptome ale bolii, dar nu necesită îngrijire spitalicească.

Studiul randomizat, dublu-orb, va înscrie aproximativ 1.140 de participanți, dintre care aproximativ jumătate vor primi un placebo. Participanții vor primi medicamentul sau placebo la fiecare 12 ore pe cale orală timp de cinci zile.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este un este un inhibitor de protează care ar împiedica replicarea virusului în celule. Potrivit companiei, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

Pfizer crede că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva COVID-19, deoarece tratamentele comercializate în prezent care funcționează pe aceleași linii nu au raportat probleme de siguranță.

Pfizer intenționează autorizarea medicamentului anti-covid oral, până la sfârșitul anului

Persoanele care primesc medicamentul vor primi, de asemenea, ritonavir.

„Dacă va avea succes, credem că această terapie ar putea ajuta la reducerea severității bolii în rândul unei populații largi de pacienți”, a declarat Rod MacKenzie, directorul de dezvoltare al Pfizer, într-un comunicat, potrivit entrepreneur.com

Compania a început deja un studiu separat care testează un alt inhibitor de protează. Acela se administrează intravenos. Inhibitorii sunt un tip de medicament care oprește replicarea virușilor. Nu au fost încă dezvoltate pilule antivirale împotriva COVID-19.

Remdesivirul administrat intravenos, produs de Gilead Sciences, a fost aprobat de autoritățile de reglementare din SUA anul trecut.

Alte companii încearcă, de asemenea, să producă medicamente, inclusiv Merck și Roche. Merck a început deja un proces în stadiu târziu analizând candidatul său la pilule, supranumit molnupiravir.

Rezultatele intermediare dintr-un studiu de fază 2 pentru pilula Roche, AT-527, au arătat rezultate promițătoare, au declarat în iulie Roche și partenerul său Atea Pharmaceuticals.

Pfizer a spus că, dacă procesul său arată că PF-07321332 este sigur și eficient, atunci ar putea cere autorităților de reglementare autorizarea în al patrulea trimestru al acestui an.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel