O companie din Hong Kong a început testarea pe subiecţii umani a primului medicament creat vreodată exclusiv de inteligenţa artificială.
Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, a creat primul medicament la a cărui cercetare a fost folosită doar inteligenţa artificială.
Medicamentul este numit INS018_055 şi este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică. „Este primul medicament creat în întregime de inteligenţa artificială generativă care a ajuns la studiile clinice umane de fază II”, spune Alex Zhavoronkov, fondator şi CEO al Insilico Medicine.
Procesul de cercetare a început în 2020, cu scopul de a găsi un leac la afecţiunea pentru care existau doar medicamente ce puteau numai să încetinească progresul bolii.
Prima fază a testelor se derulează în China, pe parcursul a 12 săptămâni. Apoi, acestea vor fi extinse în Statele Unite şi se va ajunge la 60 de subiecţi din 40 de oraşe. Potrivit sursei citate de News.ro, Insilico Medicine a primit până acum finanţări de peste 400 de milioane de dolari.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…