Categories: Ştiri sănătate

Primul caz de sinucidere asistată din Italia. „Nu fiți triști, va fi o eliberare pentru el”, au anunțat rudele bărbatului

Primul caz de sinucidere asistată din Italia. „Nu fiți triști, va fi o eliberare pentru el”, au anunțat rudele bărbatului

Primul caz de sinucidere asistată din Italia a iscat polemici privind etica gestului. Luni, 13 iunie, Fabio Ridolfi, un bărbat în vârstă de 46 de ani din Fermignano (Pesaro Urbino), care a obținut acordul Comitetului de etică din regiunea Marche, a murit în urma sedării.

Primul caz de sinucidere asistată din Italia

Fabio Ridolfi, un bărbat tetraplegic din regiunea Marche, a fost imobilizat la pat de 18 ani. Fost șofer de camion, bărbatul a rămas imobilizat la pat în urma unui accident rutier.

A avut parte de dureri cumplite și a comunicat doar cu un indicator ocular, iar anul trecut a cerut să-i fie administrat un medicament letal care să-i curme suferința.

Pentru sedarea profundă, Fabio Ridolfi a fost transferat la spitalul Fossombrone, fiindu-i administrat un mix de medicamente care i-a pus capăt vieții „într-un mod liniștit, fără suferință”.

Ieri, cetățenii din Fermignano s-au adunat în centrul orașului pentru a aduce un omagiu lui Fabio: „Vrem să-l salutăm și să-l facem să înțeleagă că tot Fermignano este alături de el și de familia lui”, a spus primarul Emanuele Feduzi conform ANSA.

„Fabio va avea ce și-a dorit” a spus și  fratele său, Andrea. „Nu fiți triști, va fi o eliberare pentru el” a adăugat Andrea în mijlocul aplauzelor emoționante ale mulțimii.

Ce este sinuciderea asistată și cu ce se diferențiază de eutanasiere

Zece țări le permit cetățenilor lor, în momentul de față, să-și aleagă data morții. Prima sinucidere asistată în Italia este cea de față. Ea a fost aprobată de Comitetul de Etică al Autorității Locale de Sănătate din regiunea Marche în luna noiembrie 2021, dar din cauza unor neclarități și îndoieli în privința dozei de medicament medicii au programat data sedării pentru astăzi, la peste 7 luni de la aprobare.

Diferența între sinucidere asistată și eutanasiere a fost explicată de Jean-Jacques Bise, copreședinte al asociației elvețiene Exit, care se ocupă de sinucideri asistate:

„E simplu. În cazul sinuciderii asistate, ultimul gest îi aparține persoanei care vrea să moară, pe când în cazul eutanasierii, o altă persoană efectuează gestul fatal. Asta înseamnă că, în cazul sinuciderii asistate, persoana va lua o poțiune letală compusă dintr-un amestec de barbiturice.

Dacă nu mai e capabilă să bea, i se va face transfuzie. Încă nu am avut totuși o situație în care persoana să nu se poată mișca, dar într-un astfel de caz, persoana în cauză ar putea confirma prin clipit.”

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

17 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: