Din cuprinsul articolului
Aeroportul internațional „Traian Vuia” din Timișoara a devenit prima aerogară din țară care a implementat un serviciu de prim ajutor integrat, prin montarea a două defibrilatoare semi-automate externe.
În cazul unui stop cardiac, timpii de intervenție sunt mult reduși, iar șansele la viață a pacientului cresc. Echipa medicală a aeroportului a fost deja instruită să intervină, însă de astfel de sesiuni de pregatire vor beneficia inclusiv pasagerii!
Două defibrilatoare externe au devenit funcționale în Aeroportul Internațional Timișoara, iar echipa medicală de aici, instruită să le folosească. În afara spitalului, șansele de supraviețuire ale celor care suferă un stop cardio-respirator sunt sub 5%. Doar 2 din 10 români ştiu să acorde primul ajutor.
Statisticile spun că în fiecare minut șansele de supraviețuire ale unei persoane afectate scad cu 10% dacă nu se intervine cu măsurile de prim ajutor. Defibrilarea automată plus masajul cardiac schimbă complet lucrurile, șansele la viață ale unei victime fiind mai mari cu aproximativ 50 – 70%.
”Vor urma şi campanii în aeroport de instruire a populaţiei, astfel că orice om care ajunge în această locaţie să poată să o facă fără nicio problemă,” a declarat Cristian Ghița, voluntar paramedic, pentru observatornews.
Fiecare defibrilator a costat 3.000 de euro. În Timişoara, în cadrul proiectului DefibSave, vor fi amplasate încă trei astfel de aparate, în zone aglomerate.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…