Alexandra Ciliac
Guvernul britanic a aprobat și sprijină procedura numită transfer mitocondrial. Prin acest tratament copii vor putea fi feriți de moștenirea unor boli ereditare, însă vor avea material genetic de la trei părinți.
Primul copil care va avea două mame și un tată se va naște în 2015. Copilul va moșteni de la parinti ADN-ul nuclear, iar de la donator ADN-ul mitocondrial, scrie The Guardian.
Cercetarea a fost începută la Universitatea Newcastle și are în vedere reducerea cazurilor de copii care moștenesc boli mitocondriale de la părinți. Tehnica presupune înlocuirea ADN-ului cu probleme din ovulul mamei cu material genetic dintr-un ovul provenit de la un donator.
Aproximativ 6.500 de persoane se nasc cu aceste boli care afectează inima, creierul și mușchii. Numărul persoanelor care suferă de boli mitocondriale este mai mare decât numărul bolnavilor de cancer. Acest proces le va permite permite femeilor afectate de boli ereditare grave sa aibă copii sanatoși.
Marea Britanie este prima țară care aprobă transferul mitocondrial, iar Guvernul urmeză să publice până la sfârșitul anului prevederile legale cu privire la această procedură.
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…