Din cuprinsul articolului
Diabetul poate afecta oricare parte a corpului, inclusiv pielea. De fapt, unele afecțiuni ale pielii sunt uneori primul semn că o persoană are diabet. Din fericire, cele mai multe pot fi prevenite sau tratate cu ușurință dacă sunt diagnosticate devreme. Unele dintre aceste probleme sunt boli de piele pe care oricine le poate avea, cu atât mai uşor persoanele cu diabet zaharat. Acestea includ infecții bacteriene, infecții fungice și prurit.
Alte afecțiuni ale pielii sunt specifice în cea mai mare parte sau apar doar la persoanele cu diabet. Printre acestea, dermopatia diabetică, necrobioza lipoidică, băşici diabetice și xantomatoza eruptivă.
Ţesuturile inflamate sunt de obicei fierbinţi, umflate, roșii și dureroase. Mai multe organisme diferite pot provoca infecții, cele mai frecvente fiind bacteriile Staphylococcus. În trecut, infecțiile bacteriene puteau fi mortale, în special pentru persoanele cu diabet zaharat. Astăzi, cazurile de deces sunt rare datorită antibioticelor și metodelor mai bune de control al glicemiei.
Dar, chiar și în prezent, persoanele cu diabet zaharat au mai multe infecții bacteriene decât restul persoanelor. Medicii cred că persoanele cu diabet pot reduce posibilitatea apariţiei infecțiilor printr-o bună îngrijire a pielii. Dacă credeţi că aveți o infecție bacteriană, consultați medicul.
Cauza infecțiilor fungice la persoanele cu diabet zaharat este adesea Candida albicans. Această ciupercă poate crea erupții cutanate de zone umede, roșii, înconjurate de băşici și coji. Aceste infecții apar adesea în pliuri calde și umede ale pielii. Zonele cu probleme se află sub sâni, în jurul unghiilor, între degetele de la mâini şi de la picioare, în colțurile gurii, sub prepuţ (la bărbații necircumscrişi), la subsuori și în zona inghinală.
Printre infecțiile fungice frecvente se numără micoza genitală, piciorul atletului (micoza piciorului), dermatomicoza şi infecția vaginală care provoacă mâncărime. Dacă credeţi că sunteţi infectat cu fungi sau drojdii, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Mâncărimile locale sunt adesea cauzate de diabet. Acestea pot fi cauzate de o infecție cu drojdii, o piele uscată sau o circulație necorespunzătoare a sângelui. Atunci când circulația proastă este cauza mâncărimii, zonele cele mai afectate pot fi părțile inferioare ale picioarelor.
Este posibil să vă puteți trata singur mâncărimea. Limitați frecvența băilor, mai ales când umiditatea este scăzută. Utilizați un săpun blând, hidratant, și aplicați cremă de piele după baie.
Sursa: scoalapacientilor.ro.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…