Primele semne de demență care apar înainte de pierderea memoriei

Din cuprinsul articolului

Demența se manifestă în diferite moduri, dar experții au împărtășit că există ceva ce puteți începe să faceți înainte de a vă pierde memoria.

Potrivit Alzheimer’s Research UK, cazurile de demență se vor tripla până în 2050 la nivel mondial, afectând 150 de milioane de persoane, așa că este important ca oamenii să fie conștienți de semnele de demență.

În prezent, demența nu are leac, așa că cel mai bun lucru pe care îl puteți avea este cunoașterea pentru a o detecta din timp. Din fericire, un expert în demență de la Universitatea Brunel din Londra, Dr. Byron Creese, a subliniat primele semne mai puțin cunoscute ale demenței, astfel încât să puteți fi înarmat cu cunoștințe și să căutați ajutor în cazul în care dumneavoastră sau o persoană dragă aveți nevoie de el.

Dr. Creese a declarat pentru Express că, deși pierderea memoriei poate fi primul simptom pe care îl asociem cu demența, nu este singurul simptom care poate fi observat și este „doar unul dintre numeroasele simptome neuropsihiatrice”.

El a spus: „Este important să fim atenți la schimbările de comportament, cum ar fi agitația, agresivitatea, depresia, anxietatea și apatia, precum și retragerea socială, comportamentul inadecvat din punct de vedere social, comportamentul impulsiv și schimbările ciudate de comportament care nu existau înainte.”

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Primul semnal de alarmă

Expertul în demență a explicat, de asemenea, că „marea majoritate” a persoanelor cu boala Alzheimer – cel mai răspândit tip de demență – vor experimenta aceste schimbări comportamentale, astfel încât este important să le privim ca pe primul semnal de alarmă, deoarece acestea vă pot „alerta cu privire la boală”, mai ales dacă schimbările apar mai târziu în viață.

„Aceste simptome comportamentale pot apărea ca simptome noi la adulții în vârstă care sunt normali din punct de vedere cognitiv”, a declarat Dr. Creese, subliniind, de asemenea, că există „dovezi emergente” că schimbările comportamentale pot fi „prima manifestare” a unei boli neurodegenerative subiacente la unii pacienți.

În afară de schimbările menționate mai sus, există și alte simptome la care NHS recomandă să fiți atenți, inclusiv „pierderea memoriei, dificultăți de concentrare, dificultăți în îndeplinirea sarcinilor zilnice familiare, cum ar fi confuzia cu privire la schimbarea corectă a mărunțișului atunci când mergeți la cumpărături, dificultatea de a urmări o conversație sau de a găsi cuvântul potrivit, confuzia cu privire la timp și loc și modificări ale dispoziției”.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: