Din cuprinsul articolului
Primele semne de demență. Mulți oameni nu înțeleg întotdeauna simptomele de avertizare timpurie, deși este una dintre cele mai devastatoare boli.
Un diagnostic de demență poate fi o experiență incredibil de grea nu doar pentru cel care suferă, ci și pentru oamenii care îi sunt aproape. Este o afecțiune degenerativă care tinde să afecteze încet funcțiile creierului și ale corpului, agravându-se în timp.
Boala poate fi greu de identificat la început, deoarece multe dintre aceste semne pot fi confundate cu fenomenul natural al îmbătrânirii.
The Express raportează că, deși nu există un remediu, cu cât o persoană este diagnosticată mai devreme, cu atât este disponibil un sprijin mai bun.
Cu toate acestea, un nou sondaj realizat de Societatea Alzheimer a arătat că doar una din trei persoane le-a spus medicilor despre ei înșiși sau despre o persoană dragă care se confruntă cu simptome de demență în prima lună, majoritatea nemenționând nimic în acest sens.
Acest lucru se datorează faptului că oamenii nu erau siguri de care simptome ar trebui să fie de fapt îngrijorați și care erau doar un semn al bătrâneții.
Acest eșec de a raporta simptomele are un efect secundar asupra cât de repede oamenii sunt capabili să obțină ajutor și sprijin, mulți dintre ei așteptând luni întregi înainte de a vorbi cu un medic despre starea lor.
Semnele precoce ale demenței, inclusiv dificultăți în urma unei conversații, dificultăți de concentrare și pierderi de memorie, pot fi confundate cu semne normale ale îmbătrânirii, cum ar fi pierderea auzului și uitarea.
„Nu putem continua să evităm acest cuvânt, trebuie să ne confruntăm cu demența direct. De îndată ce îți dai seama că ceva nu este în regulă, mergeți la medic.
Puteți folosi lista noastră de verificare a simptomelor pentru a avea acea primă discuție importantă cu medicul tău de familie”, a declarat Kate Lee, director executiv al Societății Alzheimer, potrivit sursei citate.
Potrivit NHS, cele mai timpurii șase semne de demență sunt următoarele:
Pe măsură ce demența progresează în timp, și simptomele se pot agrava. Cazurile mai avansate de demență pot duce la următoarele simptome:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…