Sari la conținut

Primăvara și sănătatea: 5 boli care pândesc în acest sezon

flori
Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei
Mesaje de Floriii

Primăvara și sănătatea: 6 boli care pândesc în acest sezon! Odată cu venirea primăverii, natura prinde viață, zilele devin mai lungi, iar temperaturile – mai plăcute. Este vremea pentru plimbări, mai multe activități în aer liber și bucurie a naturii de trezire. Cu toate acestea, primăvara implică, de asemenea, anumite riscuri pentru sănătate asociate cu prevalența crescută a alergenilor, a virușilor și a altor boli.

Boli pe care le puteți „face” în primăvară

1. Febra fânului

Este o alergie sezonieră, cel mai adesea asociată cu producția de polen: din februarie până în aprilie pentru polenul de copaci, din mai până în iulie pentru polenurile de iarbă și din august până în octombrie pentru polen de iarbă.

Rinita alergică sezonieră provoacă simptome similare cu cele ale unei răceli virale: strănut frecvent, curgerea nasului, mâncărime în nas și gât, ochi înroșiți și umflați, rupere. Nu există febră.

Rinita alergică se numește intermitentă dacă durează mai puțin de 4 săptămâni. Se spune că este persistent dacă va rezista mai mult de 4 săptămâni consecutive.

2. Conjunctivită

Conjunctivita poate fi asociată cu prezența unui virus sau a unei bacterii în ochi. Această infecție duce la descărcare apoasă și curată sau densă și purulentă din ochi, pleoape care se lipesc împreună la trezire, la creșterea sluzzing-ului, la vedere încețoșată sau disconfort al luminii.

3. Sinuzita

Sinuzita urmează adesea nazofaringita. Aceasta corespunde inflamaţiilor sinusurilor feţei asociate cu un virus sau o bacterie.

Această inflamație provoacă congestie nazală semnificativă, cu o descărcare clară sau purulentă a ambelor nări, o senzație de greutate sub ochi și în frunte, dureri de cap și febră.

4. Astmul

În primăvară, rinita alergică poate duce la complicații, inclusiv astm. La persoanele cu astm, perioadele de polenizare pot agrava astmul. Prin urmare, este uneori necesar să se consolideze tratamentul chiar înainte de debutul primăverii.

5. Boala Lyme

Aveți grijă atunci când mergeți în pădure sau în iarbă înaltă, deoarece puteți întâlni căpușe, insecte parazite care pot fi purtătoare de boala Lyme.

Boala Lyme se manifestă mai întâi (nu întotdeauna) ca o erupție în jurul mușcăturii de căpușă. Simptomele precoce includ febră mare, frisoane, oboseală, dureri de cap, dureri musculare și articulare… Dacă este lăsată netratată, infecția se poate răspândi la articulații, inimă și sistemul nervos.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel