Din cuprinsul articolului
Prim ajutor în caz de INFARCT miocardic. Atenție la ora de aur: ce trebuie să faci în primele minute. Diferenţa dintre infarct şi stop cardiac
De obicei, o persoană care suferă un infarct are şi un gest specific. Individul se apucă cu mâna de piept şi se strânge foarte tare. Atunci când suntem martorii unui astfel de incident este indicat ca în primul rând, să ajutăm persoana respectivă să se aşeze. Totodată, trebuie să-l susţinem să nu se lovească.
Simptome care anunță un atac de cord
Simptomele declanșate de infarct
Ora de aur este cea mai importanta in caz de infarct miocardic, adică pacientul trebuie să ajungă în cel mai scurt timp la camera de gardă pentru administrarea tratamentului corect.
Trebuie să anunţăm serviciile de ambulanţă. Să sunăm la 112 şi să le spunem că avem o persoană care suferă de un infarct miocardic.
După ce se solicită Ambulanța, dacă avem nitroglicerină la îndemână, vom da victimei o pastilă pentru a o pune sub limbă.
Este indicat să spunem exact unde ne aflăm. Faptul că am reuşit să identificăm un infarct miocardic este deja un lucru foarte important pentru cei de la ambulanţă.
Ideal este să se acţioneze cât mai repede, pentru ca victima să ajungă la spital cât mai repede.
Dacă medicii întârzie și durerea persistă în piept mai mult de 5 minute, putem să-i mai dăm victimei încă o pastilă de nitroglicerină, care-i va calma durerea. Dacă este conștientă, așezați victima într-o poziție confortabilă.
Monitorizați permanent semnele vitale:
Atenție! Nu administrați apă cu zahăr sau alte medicamente, pentru că ar putea duce la agravarea stării pacientului!
„Infarctul miocardic acut este o afecţiune care poate să apară în momente de efort, de temperatură ridicată sau fără niciun motiv.
Persoana care suferă un infarct va simţi o durere toracică şi o durere pe braţul stâng. Mai poate chiar să radieze în omoplat. Sunt foarte multe simptome, însă durerea principală este durerea toracică”, a spus medicul Raluca Popescu, potrivit Antena 3.
Infarctul miocardic se poate transforma foarte uşor într-un stop cardiac. De fapt, infarctul înseamnă o zonă a inimii care nu mai este irigată de sânge. Atunci când această zonă este foarte mare, lucrurile pot să evolueze nefavorabil către un stop cardio-respirator. Ceea ce înseamnă că inima nu mai funcţionează şi respiraţia nu mai este prezentă.
Atunci vom trata situaţia ca pe un stop cardiorespirator, trecând imediat la măsurile de resuscitare cardio-pulmonară. Stopul cardiac poate să apară oricând în timpul infarctului. Este foarte mare lucru să putem să anunţăm pe cineva şi să chemăm 112.
Pentru cei care nu sunt instruiți în manevre de resuscitare, apăsările pe piept sunt suficiente pentru a salva viața victimei.
Procedura standard, însă, este următoarea:
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…