Sari la conținut

Prevenția aterosclerozei. 5 alimente care previn înfundarea vaselor de sânge, recomandate de specialiștii de la Harvard

boli vasculare
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial

Din cuprinsul articolului

Ateroscleroza poate fi prevenită. Oare suntem conștienți că alimentația ne dictează starea de sănătate? Stilul de viață și dieta sunt esențiale, două lucruri pe care le putem controla, pentru a ne menține sănătoși și tonici.

Ateroscleroza este o afecțiune cardiovasculară gravă. Omoară mai multe persoane decât cancerul. Este o boală lentă și dificil de diagnosticat. Ce se întâmplă, de fapt?

Colesterolul LDL, așa zisul colesterol rău înfundă arterele și obstrucționează fluxul sangvin. Fără o cantitate optimă de sânge și oxigen, mușchiul inimii este afectat, cauzând decesul!

Principalii vinovați ai acestei boli sunt fumatul, obezitatea, abuzul de alcool și sedentarismul.

Prevenția aterosclerozei – rețetă

Prevenirea aterosclerozei implică o schimbare temeinică a stilului de viață. Este obligatoriu să renunțați la alcool și tutun și să vă axați pe o alimentație bogată în legume și fructe proaspete.

Potrivit universității Harvard și clinicii Mayo, pentru a evita ateroscleroza, în farfuria dv. trebuie să se găsească zilnic linte, fasole, legume bogate în fibre și ovăz. Fibrele alimentare asigură sănătatea sistemului digestiv și cardiovascular.

Adăugând aceste alimente în dieta zilnică, veți reduce riscul de a face boli cardiovasculare și veți preveni infarctul!

Aveți nevoie de: o bucată mică de ghimbir, 1 lămâie, 1 cățel de usturoi, apă de cocos și o linguriță de miere crudă.

Ingredientele se amestecă la blender sau se toacă fin. Întotdeauna trebuie să preparați acest remediu pe loc și să îl consumați proaspăt, în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, pentru a reduce riscurile de a face ateroscleroză.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel