Categories: Ştiri sănătate

Președintele Colegiului Medicilor, despre caracteristicile valului 5. ”Apar mai multe forme la copii faţă de valul precedent. Acest lucru ar trebuie să ne îngrijoreze”

Din cuprinsul articolului

Efectele valului 5 sunt din ce în ce mai vizibile. Numărul cazurilor pozitive crește de la zi la zi, în timp ce campania de vaccinare se desfășoară într-un ritm foarte lent.

Vaccinarea reprezintă, încă, cea mai eficient metodă de a obține protecție anti-COVID, susțin specialiștii. Potrivit unui studiu recent, acesta nu previne infectarea, însă protejează împotriva formelor grave de boală, spitalizării și decesului.

Omicron devine tulpina dominantă, însă nu va provoca atât de mulți pacienți cu simptome severe, potrivit experților în sănătate. De fapt, ei susțin că o mare parte din numărul pacienților internați cu COVID sunt infectați cu Delta.

Apar mai multe cazuri la copii

Se constată o diferență importantă în ceea ce privește numărul de spitalizări. Cei aproximativ 4.200 de pacienți infectați cu coronavirus internați în prezent reprezintă cam un sfert din internările raportate în plin val 4, comunică RRA.

Aceeași situație și în secțiile ATI, unde la prânz erau sub 490 de pacienți. La nivel național, gradul mediu de ocupare în spitale a paturilor destinate cazurilor de COVID-19 a ajuns la 17%. Procentul cel mai mare se înregistrează în județul Tulcea – 45%, preciza ministrul sănătății.

Deși presiunea pe sistemul medical nu a crescut semnificativ sunt câteva aspecte ale actualului val al pandemiei care sunt motive de îngrijorare, a precizat la Radio România Actualități președintele Colegiului Medicilor, doctorul Daniel Coriu.

Bineînţeles, aglomerările urbane pot fi totdeauna locul unde se întâmplă o creștere rapidă a incidenţei. Este absolut normal. Ceea ce văd eu ca pericol, în primul rând faptul că apar mai multe forme la copii faţă de valul precedent, Acest lucru ar trebuie să ne îngrijoreze.

Partea bună este că, chiar dacă avem o rată atât de mare, rapidă de creștere, totuși nu mulţi pacienţi necesită spitalizare. În schimb, ceea ce pe mine mă îngrijorează este numărul de decese. Deja astăzi avem 70 faţă de 17 ieri din care, din nou, avem 60 nevaccinaţi. Vaccinarea, dacă nu protejează de infectare, totuși ne protejează de spitalizare, forme severe sau chiar de deces”, explică dr. Daniel Coriu.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

14 minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

44 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: