Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator (APMA), în cadrul întrevederii fiind discutate chestiuni legate de finanţare şi pregătirea viitorului Contract Cadru pentru anii 2020-2021, informează APMA, prin intermediul unui comunicat.
„Scopul întâlnirii a fost discutarea problemelor ambulatoriului de specialitate prin prisma finanţării şi a pregătirii viitorului Contract Cadru pentru anii 2020-2021 şi a normelor sale de aplicare. Referitor la problema finanţării, dl. Preşedinte Vasile Ciurchea şi-a anunţat intenţia de a duce valoarea punctului pe servicii la o valoare similară celei aplicate în cazul MF (Medicinei de Familie), dar cel mai probabil la proxima rectificare bugetară”, a precizat sursa citată.
Potrivit APMA, în ceea ce priveşte viitorul Contract Cadru s-a discutat despre necesitatea finanţării superioare a ambulatoriului de specialitate, „cel puţin la nivelul Medicinei de Familie”.
„Preşedintele Ciurchea a agreat această idee, dar corelată cu un control mai strict al serviciilor raportate si al necesităţii acestora”, se mai arată în comunicat.
Printre temele abordate s-au mai numărat: raportarea zilnică, nu lunară, a serviciilor prestate; DES (Dosarul Electronic de Sănătate) va deveni obligatoriu, probabil începând cu noul Contract-Cadru 2020-2021; posibilitatea eliminării plafoanelor la paraclinic şi a graniţelor interjudeţene, simultan cu introducerea unor limitări în repetarea investigaţiilor efectuate.
„Pentru transpunerea solicitărilor furnizorilor şi a intenţiilor CNAS într-o forma coerentă, în cursul lunii septembrie se va organiza, la iniţiativa CNAS, o masă rotundă la care să participe reprezentanţi ai CNAS, MF, APMA, Palmed, CMR, MS. În perioada următoare CNAS aşteaptă propunerile APMA pentru noul contract cadru şi Normele de aplicare a acestuia”, se mai arată în comunicat.
Delegaţia APMA a fost formată din dr. Cosmin Alexandrescu, preşedinte, dr. Alina Mîndroiu, vicepreşedinte, şi dr. Mathilda Zăvoianu, membru al asociaţiei.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…