Categories: Stil de viaţă

Un medic a dezvăluit cum să gătești acest preparat tradițional fără să-ți fie rău

Un medic a dezvăluit cum să mănânci acest preparat fără să-ți fie rău. Cârnații sunt unul dintre cele mai populare alimente. Cu toate acestea, niciun medic sau nutriționist nu le-ar clasifica drept un produs necondiționat sănătos.

Modul corect de a mânca cârnați poate varia în funcție de preferințele personale și de tradițiile locale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale:

Gătește cârnații înainte de a-i mânca. Cârnații trebuie să fie gătiți pe deplin pentru a evita riscul de a consuma carne crudă sau de a fi expuși la bacterii și paraziți. Cârnații pot fi gătiți prin prăjire, fierbere, coacere sau grătar.

 

Dacă alegi să prăjești cârnații, încălzește o tigaie antiaderentă și adaugă cârnații. Fierbe-i în propriul suc timp de aproximativ 10-15 minute, întorcându-i din când în când pentru a se rumeni uniform.

SURSĂ FOTO: PEXELS

Dacă preferi să fierbi cârnații, adu apă la punctul de fierbere într-un vas și adaugă cârnații. Lasă-i să fiarbă timp de 10-15 minute, apoi scoate-i și lasă-i să se scurgă bine înainte de a-i consuma.

Care este modul corect de a mânca cârnați?

Dacă îi prepari la grill sau la coacere, asigură-te că îi gătești pe deplin, răsturnându-i periodic pentru a se rumeni uniform. Verifică carnea din interior a cârnatului este complet gătită și nu mai este roz sau rozalie.

Servește cârnații alături de garnituri și sosuri potrivite, potrivit sursei. Aceștia pot fi însoțiți de cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată, murături sau diverse sosuri, precum ketchup sau muștar.

Nutriționistul rus Natalia Kruglova împărtășește cum este corect să consumi cârnați fără a dăuna sănătății.

Expertul explică că câțiva cârnați pe săptămână nu vor dăuna oamenilor sănătoși, dar este mai bine să renunți la consumul lor în cazul afecțiunilor sistemului digestiv și al colesterolului crescut.

În primul rând, potrivit dr. Kruglova, cârnații nu ar trebui să fie un produs de uz zilnic.

 „La producerea cârnaților se folosesc materii prime de proastă calitate. În plus, la acestea se adaugă adesea condimente și potențiatori de aromă, care cresc pofta de mâncare”, explică poziția medicului în această privință. Totodată, dr. Kruglova notează că a mânca cârnați o dată pe săptămână sau de mai multe ori pe lună nu ar fi periculos sau dăunător pentru o persoană absolut sănătoasă. Mai ales dacă o persoană este obișnuită să-și monitorizeze dieta și forma fizică.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

19 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

49 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: