Categories: Stil de viaţă

Un medic a dezvăluit cum să gătești acest preparat tradițional fără să-ți fie rău

Un medic a dezvăluit cum să mănânci acest preparat fără să-ți fie rău. Cârnații sunt unul dintre cele mai populare alimente. Cu toate acestea, niciun medic sau nutriționist nu le-ar clasifica drept un produs necondiționat sănătos.

Modul corect de a mânca cârnați poate varia în funcție de preferințele personale și de tradițiile locale. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale:

Gătește cârnații înainte de a-i mânca. Cârnații trebuie să fie gătiți pe deplin pentru a evita riscul de a consuma carne crudă sau de a fi expuși la bacterii și paraziți. Cârnații pot fi gătiți prin prăjire, fierbere, coacere sau grătar.

 

Dacă alegi să prăjești cârnații, încălzește o tigaie antiaderentă și adaugă cârnații. Fierbe-i în propriul suc timp de aproximativ 10-15 minute, întorcându-i din când în când pentru a se rumeni uniform.

SURSĂ FOTO: PEXELS

Dacă preferi să fierbi cârnații, adu apă la punctul de fierbere într-un vas și adaugă cârnații. Lasă-i să fiarbă timp de 10-15 minute, apoi scoate-i și lasă-i să se scurgă bine înainte de a-i consuma.

Care este modul corect de a mânca cârnați?

Dacă îi prepari la grill sau la coacere, asigură-te că îi gătești pe deplin, răsturnându-i periodic pentru a se rumeni uniform. Verifică carnea din interior a cârnatului este complet gătită și nu mai este roz sau rozalie.

Servește cârnații alături de garnituri și sosuri potrivite, potrivit sursei. Aceștia pot fi însoțiți de cartofi prăjiți, piure de cartofi, salată, murături sau diverse sosuri, precum ketchup sau muștar.

Nutriționistul rus Natalia Kruglova împărtășește cum este corect să consumi cârnați fără a dăuna sănătății.

Expertul explică că câțiva cârnați pe săptămână nu vor dăuna oamenilor sănătoși, dar este mai bine să renunți la consumul lor în cazul afecțiunilor sistemului digestiv și al colesterolului crescut.

În primul rând, potrivit dr. Kruglova, cârnații nu ar trebui să fie un produs de uz zilnic.

 „La producerea cârnaților se folosesc materii prime de proastă calitate. În plus, la acestea se adaugă adesea condimente și potențiatori de aromă, care cresc pofta de mâncare”, explică poziția medicului în această privință. Totodată, dr. Kruglova notează că a mânca cârnați o dată pe săptămână sau de mai multe ori pe lună nu ar fi periculos sau dăunător pentru o persoană absolut sănătoasă. Mai ales dacă o persoană este obișnuită să-și monitorizeze dieta și forma fizică.

Recent Posts

HOROSCOP 6 noiembrie 2024. O perioadă de bun augur!

Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…

o oră ago

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

2 ore ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

2 ore ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

3 ore ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

3 ore ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

3 ore ago

Citeste si: