Din cuprinsul articolului
De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate cazuri, dintre cele mai banale, cele mai provocatoare, până la unele de-a dreptul stranii.
Pe lângă experiența și cunoștințele sale, reputatul chirurg Mircea Beuran este și un om deosebit de credincios. Este un om care își lasă mâna de bisturiu să fie călăuzită de Divinitate și, în mai multe rânduri, a izbutit să repună pe picioare persoane a căror viață era pe cale de a se sfârși.
În cadrul unui interviu pentru România TV, profesorul Mircea Beuran a relatat cazul unui preot care a ajuns la camera de urgență… mort.
Concret, conform fișelor medicale, inima acestuia a încetat să mai bată și a intrat în moarte clinică. După câteva zile de la operație, miracolul s-a produs și preotul a deschis ochii.
„Am operat un preot mort. Documentele medicale arătau că este fără activitatea cordului. La camera de gardă, a fost însoţit de soţie care plângea că are copii şi că el e singurul salariat. Ea susţinea că poate fi moarte clinică, să facem ceva.
L-am operat, găsind locul de unde pierdea sânge, am închis locul şi, după 3-4 zile în care a stat la Terapie Intensivă, preotul a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi.
I-am spus: ‘Părinte, ne-a iubit Dumnezeu şi pe tine, şi pe mine. Dacă era să ţinem de litera cărţii, aveam documente că nu eşti viu. Dar am ţinut cont că pot exista situaţii de excepţie, te-am operat şi uite ca pe amândoi ne-a iubit Dumnezeu’„, a povestit profesorul Beuran la România TV.
Cancerele din tractul gastrointestinal și ale glandelor adiacente au ajuns să fie din ce în ce mai des întâlnite în ultima vreme. Totodată, vârsta la care se instalează boala este în continuă scădere. Dieta deficitară, fumatul și consumul de alcool constituie principalii factori de agravare ai cancerului.
„Boala poate fi legată de două lucruri: zestrea genetică şi aici va trebui să insistăm foarte mult în educatia pacienţilor că, dacă provin din familii în care părintii sau bunicii au avut cancer, e nevoie să înceapă procedurile de screening să afle dacă au organe vitale care dezvolta cancer; iar al doilea lucru este legat de stilul de viata – in special generaţia tânără externalizează alimentaţia, adică mănâncă o mâncare care fie se face în stradă, fie e preparată în mod industrial.
Pacientul îmi explică faptul că majoritatea meselor le ia afară. Dacă întrebi pacienţii ce mananca, spun că mananca de la fast-food, mâncare gătită industrial, cei mai mulţi beau sucuri carbogazoase sau energizante, mai sunt cei consumatori de alcool.
După 5-10 ani de astfel de mod de a trăi, oamenii ăstia se prezintă – cei mai norocoşi dintre ei – cu probleme precum întârzierea scaunului, are scaun dupa 5-6 zile, altii au scaune diareice, 3-4-5 într-o zi.
La gastroenterologie primesc diagnostic de polipi, diverticuli, modificări de mucoasă intestinală care, de cele mai multe ori, se produc din cauza tulburărilor care apar din cauza mâncării, alcoolului, fumatului, ori din cauza înmulţirii unor bacterii care provoacă fermentarea. Un alt simptom cu care vin pacienţii este meteorismul. Şi descoperi ca de la un polip sau de la mai multi se poate dezvolta un cancer.
Boala e tratabilă şi cu rezultate bune dacă ne găsim la stadiul 1-2, dacă populaţia sesizează din vreme tulburările digestive. La stadiul 3 suntem pe o graniţă în care poţi avea rezultate foarte bune, dar esti dependent de niste terapii si o urmărire oncologică mult mai îndelungată.
În stadiul 4 nu poţi face decât paleaţie, acest stadiu înseamnă deja extensia tumorii din spaţiul iniţial loco-regional sau se generalizează prin metastaze. La stadul 4 vorbim despre un mix dintre terapiile oncologice şi scoaterea din urgenţa complicată în raport de complicaţia cu care vine”, a explicat reputatul chirurg Mircea Beuran la România TV.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…