Populația țării confruntată cu criza Covid-19 aștepta din partea autorităților vești bune. Însă primul ministru Ludovic Orban a declarat public că vârful epidemiei încă nu a fost atins, iar oamenii nu au cum să ia în calcul participarea fizică la slujba de Înviere.
Ludovic Orban a declarat că vârful epidemiei de coronavirus în România se va înregistra în perioada 20 aprilie – 1 mai. Premierul a insistat că măsurile de restricție au fost impuse doar din dorința de a proteja sănătatea românilor și că, după ce criza va trece, totul va reveni la normal.
Orban a exclus posibilitatea ca enoriașii să meargă în biserici la slujbele de Înviere și a precizat că românii le pot urmări online. Prim-ministrul a mai precizat, de asemenea, că România își crește treptat capacitatea de testare și că patru milioane de măști sunt în curs de aducere în țară.
Premierul Ludovic Orban a declarat că, în acest an, credincioșii nu vor putea merge la biserici pentru slujbele de Înviere, ca măsură de limitare a răspândirii COVID-19.
„Cei mai mulți dintre credincioși sunt oameni de vârsta a treia, vulnerabili. Orice creștin trăiește Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, dar fiecare casă să fie o biserică a fiecărui român de acest Paște, slujbele sunt transmise online”, a declarat Orban, pentru Digi24.
Premierul a insistat că toate măsurile luate de autorități de la debutul pandemiei au avut drept unic scop protejarea sănătății românilor. „Imediat ce vom trece de acest pericol uriaș la adresa românilor vom repune România în funcțiune”, a mai spus el, pentru RTV.
Prim-ministrul a mai susținut că vârful epidemiei de coronavirus în România se va înregistra în perioada de după Paște și până în 1 mai, conform datelor trimise de epidemiologi.
„Estimările sunt că vârful epidemiei va fi în perioada de după Paşte, în jur de 1 mai, 20 aprilie şi 1 mai. Sunt factori care pot înterveni, urmărim cu atenție şi încercăm să ne pregătim pentru diferitele situaţii”, a explicat Orban.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…