Din cuprinsul articolului
Premierul Nicolae Ciucă a avut, astăzi, o ședință de lucru cu responsabilii în gestionarea pandemiei COVID-19. Această sedință a fost organizată în contextul creşterii numărului de cazuri noi atât ţară, cât şi la nivelul Uniunii Europene.
Au fost discutate măsurile avute în vedere pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru continuarea funcţionării şcolilor şi a sectoarelor economice.
Concluzia discuțiilor purtate de premierul Nicolae Ciucă cu responsabilii în gestionarea pandemiei este că cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire cu COVID-19 este vaccinarea.
Din păcate nu s-a anunțat nimic legat de asigurarea sistemului medical și cu medicamentele necesare tratamentului bolnavilor COVID-19. Multe spitale din țară neputând asigura accesul pacienților la tratamentele noi acre s-au dovedit eficiente.
S-a insistat și asupra uneia dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care trebuie generalizată la nivelul întregii țări, portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.
Aceste aspecte au reieșit din discuția coordonată de premierul Nicolae Ciucă și care a vizat prevenirea și combaterea efectelor actualei pandemii.
Discuțiile au dus și la necesitatea unei informări cât mai corecte a populației, Astfel, vor fi derulate activități de comunicare și informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.
Întrucât au reînceput deja școlile, cei prezenți la reuniune au analizat și eficiența programelor de testare a elevilor, dar și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea măștilor gratuite acelor elevi care au nevoie, precum și capacitatea de a se administra testele în școală.
Pe de altă parte, un alt element important rămâne asigurarea funcționării serviciilor publice și a activităților economice, obiectivul fiind menținerea locurilor de muncă. Astfel, cei prezenți la discuțiile de la Palatul Victoria au prezentat ca soluții alternanța programului de lucru, respectiv șomajul tehnic, urmând ca Ministerele Muncii și Finanțelor Publice să pregătească resursele financiare necesare.
Mai multe țări din Europa, chiar și cele care sunt în plină criză pandemică, Marea Britanie și Franța, spre exemplu, au decis relaxarea restricțiilor, economiile acestor țări neputând rezista unui nou blocaj al economiei. Guvernele acestor țări considerând că este necesar să aibă resurse din care să finanțeze efortul sitemului sanitar.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…