Sari la conținut

Premieră mondială! Un nas adevărat crescut pe brațul unei femei, transplantat pe față. Care sunt avantajele și riscurile unei intervenții chirurgicale de reconstrucție

Premieră mondială! Un nas adevărat crescut pe brațul unei femei, transplantat pe față. Care sunt avantajele și riscurile unei intervenții chirurgicale de reconstrucție

O franțuzoaică a rămas fără nas după ce a fost tratată pentru cancer nazal în 2013. Medicii i-au crescut apoi un nas nou, realizat cu biomaterial imprimabil 3D pe brațul ei și l-au „relocat” cu succes pe față.

Femeia, din Toulouse, își pierduse organul pentru miros după ce a fost supusă radioterapiei și chimioterapiei pentru cancer nazal, au spus medicii. După ce ani de zile au încercat să-i construiască un nas cu ajutorul grefei cu lambou de piele și protetice, chirurgii au găsit o procedură inovatoare de creștere a unui nas nou pe antebraț.

Premieră mondială! Un nas adevărat crescut pe brațul unei femei, transplantat pe față

Potrivit nypost.com, biomaterialul personalizat, care este de obicei folosit ca cartilaj, a fost imprimat pentru prima dată într-o formă bazată pe imagini ale nasului ei de înainte de tratamentul cancerului.

I s-a implantat apoi pe antebraț și în două luni i-a crescut pielea care i-a fost grefată de la tâmplă. Prin microchirurgie, chirurgii au conectat vasele de sânge din pielea brațului la vasele de sânge de pe fața femeii, în timp ce uneau nasul înapoi la nivelul său.

„Acest tip de reconstrucție nu a mai fost efectuat niciodată pe o zonă atât de fragilă și slab vascularizată și a fost posibilă datorită colaborării echipelor medicale cu compania Cerhum, specializată în reconstrucția osoasă.

Această nouă tehnică face, de asemenea, posibilă depășirea anumitor limitări prezentate de alte tehnici”, au transmis reprezentanții spitalului.

https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2022/11/france-woman-nose-grown-arm-03.jpg

Ce este chirurgia reconstructivă: diferența dintre o intervenție chirurgicală estetică și cea reconstructivă

Potrivit Cleveland Clinic, chirurgia reconstructivă repară părți ale corpului afectate fie de defecte congenitale, fie de cele care au fost dezvoltate din cauza unei boli sau a unei răni. Buza despicată, repararea palatului și reconstrucția sânilor sunt cele mai populare exemple de chirurgie reconstructivă.

Potrivit specialiștilor, operația estetică este efectuată pentru a îmbunătăți aspectul și nu este necesară din motive medicale. Chirurgia reconstructivă, pe de altă parte, urmărește restabilirea formei și funcției normale a țesutului după ce acesta a fost compromis de infecție, traumă, intervenție chirurgicală pentru cancer sau motive congenitale.

Rinoplastia sau intervenția chirurgicală a nasului este unul dintre exemplele în care aspectul unui nas este îmbunătățit prin efectuarea atât a intervențiilor chirurgicale estetice, cât și a celor reconstructive.

Avantajele și riscurile unei intervenții chirurgicale de reconstrucție

Chirurgia reconstructivă are multe avantaje, deoarece ajută la refacerea părții corpului unei persoane care a trecut prin circumstanțe care au dus la răni sau defecte.

Ajută la recâștigarea încrederii și confortului și, de asemenea, reglează problemele de sănătate mintală.

Cu toate acestea, câteva dezavantaje ale procedurii chirurgicale pot include riscuri care provin din operație, precum:

  • Probleme cu anestezia
  • Sângerare
  • Formarea de cheaguri de sânge
  • Posibilitatea unei infecții
  • Durează prea mult să se vindece
  • Oboseala si oboseala cronică

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel