Din cuprinsul articolului
Prelevare multi-organ şi multi-ţesut la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.
În 20 august, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a realizat cea de-a doua prelevare multi-organ (ficat) şi multi-ţesut (șesut osos, tendinos și cartilagii), în cadrul Programului Național de transplant, Spitalul în data de 20 august a.c.,
Donatorul a fost o pacientă, internată în stare critică în Secţia ATI, în vârstă de 80 de ani, declarată în moarte cerebrală, în data de 19.08 a.c., pe baza diagnosticelor formulate de o echipă medicală multidisciplinară, conform protocoalelor naționale în vigoare.
În urma discuțiilor purtate cu familia de către dr. Andreea Șerbu, medic specialist ATI, înlocuitor al coordonatorului Programului Național de transplant la nivelul SUUMC, se obţine acceptul pentru donarea de organe.
În dimineața zilei de 20 august s-a intrat în Blocul operator al Secție Chirurgie generală II pentru prelevarea de organe.
„Clamparea aortei s-a realizat la ora 10.30, acesta fiind momentul la care s-au demarat procedura de prelevare, conform protocoalelor Agenţiei Naţionale de Transplant ANT, de către echipe medicale specializate de la Institutul Clinic Fundeni, pentru recoltarea ficatului şi de la Spitalul Clinic Colentina, pentru recoltarea de ţesut osos, tendinos şi cartilagii”, se arată într-un comunicat SUUMC.
Trebuie menționat faptul că, în această situație, echipa medicală s-a confruntat cu un management dificil al cazului, periprocedural, fiind vorba de o pacienta vârstnică.
Echipa ATI care a asigurat suportul vital necesar întregii proceduri a fost compusă din dr. Andreea Șerbu, medic specialist ATI, dr. Adrian Zaciu, medic primar ATI și medicii rezidenți Laura Ristoiu, Nedelcu Roxana și Cîțu Carla.
Menținerea donatoarei aflată în moarte cerebrală a fost asigurată de Conf. univ. dr. Mădălina Duţu, medic primar ATI.
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” mulţumeşte tuturor familiilor care, deşi s-au aflat în momente extrem de dificile, au acceptat să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în moment de cumpănă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…