Din cuprinsul articolului
Prefacatoria poate fi foarte periculoasa. Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au analizat modul in care emotiile pe care le traim sau le mimam la serviciu se rasfrang asupra vietii noastre.
Primul lucru pe care l-au descoperit este cumva logic: resimtim si controlam diferit emotiile.
Cu ajutorul unui grup de voluntari care activau in sectoare diferite, precum educatie, inginerie si finante, autorii studiului au identificat doua tipuri de control al emotiilor. Astfel, unele persoane se prefac mai mult, mai profund, altele o fac doar la suprafata, noteaza MindBodyGreen.
Autorul studiului, profesorul Allison Gabriel, explica diferenta dintre prefacatoria superficiala si cea profunda: „Prefacatoria superficiala inseamna ceea ce le arati celorlalti. Pe dinauntru poti sa fii suparat sau frustrat, dar pe dinafara dai tot ce poti mai bun, incercand sa fii placut sau pozitiv.”
„Prefacatoria profunda este sa incerci sa schimbi felul in care te simti pe dinauntru. Cand te prefaci adanc, incerci de fapt sa aliniezi felul in care te simti la modul in care interactionezi cu celelalte persoane”, a adaugat cercetatorul.
Pe baza acestor doua elemente, voluntarii au fost impartiti in patru grupuri bazate pe stilul lor de control al emotiilor: „nonactorii” (cei care nu mimau deloc), „actorii slabi”, „actorii profunzi” si „controlorii”.
„Actorii profunzi” sunt cei care de regula se prefac cel mai mult si nu mimeaza doar de paravan, in timp ce „controlorii” mimeaza in profunzime, dar si la suprafata.
Potrivit studiului, primii au o stare de spirit mai buna.
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…