Din cuprinsul articolului
Chiar dacă omenirea stă încă cu sufletul la gură din cauza riscului extinderii la nivel global a conflictului dintre Rusia şi Ucraina, totuşi al III-lea Război Mondial ar putea avea un cu totul alt scenariu, potrivit omului de știință Richard A. Muller, într-o opinie publicată de ziarul american Wall Street Journal.
Fizician și profesor emerit de fizică la Universitatea Berkeley din California, Muller a fost timp de 30 decenii membru important din JASON, un grup independent de oameni de știință care consiliază guvernul Statelor Unite în chestiuni de știință și tehnologie.
În viziunea acestuia, războiul se va duce concomitent pe două fronturi: medical și informatic. Cercetătorul spune că tehnologiile avansate vor crea armele prin care „Statele Unite vor fi învinse înainte să știe ce le-a lovit”. El face, de asemenea, o analiză a modului în care va arăta al treilea război mondial, cu conspirații și primele victime, și începe printr-o comparație cu pandemia de COVID-19.
„Orice stat care se gândește să folosească un virus mortal drept armă, întâi își va imuniza propriii oamenii, poate sub forma vaccinului antigripal, ca acoperire. Un eventual virus ar trebui să conțină o genă care să reducă puterea primelor simptome, astfel încât să-i permită să se răspânească prin asimptomatici, și va fi lansat nu în orice țară, ci în țara care se dorește atacată, eventual lângă un laborator, ca oamenii să creadă că de-acolo s-a scurs”, scrie fizicianul în WSJ, potrivit libertatea.ro.
„În paralel, pentru un maximum de haos, agresorul va lansa un atac cibernetic către spitale. Apoi, către infrastructura energetică, rafinării, rețelele de transport, bănci și alte infrastructuri utilitare„, crede omul de ştiinţă american, care atrage atenţia că, pentru a împiedica următorul posibil război mondial, este nevoie de un răspuns prompt.
„Dacă China, Rusia sau amândouă atacă SUA în felul ăsta, cum vom reacționa? Politicienii trebuie să vină cu un răspuns clar la asta. Un embargo (interzicerea importului și exportului într-o sau dintr-o țară, n.r.) nu este suficient. Iar mulți vor interpreta o ripostă nucleară disproporționară. Dezvoltarea unui virus în contraatac ia timp, dar un răspuns în felul ăsta încalcă oricum convenția armelor biologice”, spune Muller.
Omul de ştiinţă mai crede că identificarea atacatorului este, de asemenea, importantă: „Un atac puternic către forțele militare ale inamicului este cheia. Spitalele ar trebui cruțate, ca victima să nu se transforme ea însăși în agresor”.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…