Din cuprinsul articolului
Există multe opțiuni disponibile pentru cei care sunt infectați sau suspectează că sunt infectați cu paraziți. Curățarea tractului intestinal este în primul rând înlăturarea organismului de cei mai comuni paraziți care apar. Modificarea dietei este foarte importantă, precum și utilizarea substanțelor care vor ajuta la eliminarea paraziților. Evitarea zaharurilor este esențială pentru eliminarea sursei de hrană a paraziților și încorporarea diferitelor surse de plante care vor ucide paraziții din interior spre exterior.
Cele mai frecvent utilizate substanțe pentru tratarea paraziților sunt ierburile și combinațiile de preparate pe bază de plante. O serie de uleiuri esențiale au proprietăți antiparazitare și ar trebui considerate foarte eficiente. Există, de asemenea, câteva remedii și tincturi homeopate disponibile și prin diverse surse. În acest articol ne vom scufunda profund în diferite tratamente naturale de sănătate pentru paraziți.
Ierburi
Ierburile sunt folosite de secole pentru eliminarea paraziților din întreaga lume. O planta vermifuga este o substanta care expulza parazitii din corp, in timp ce o planta vermicida va ucide parazitii din corp. Există mai multe modalități de utilizare a plantelor în tratamentul paraziților, inclusiv suplimente sub formă de pulbere, tincturi sau forme vegetale brute prin ingestie și aplicații topice. Când vă gândiți să folosiți ierburi, discutați cu medicul dumneavoastră naturist pentru a decide ce aplicație este cea mai bună pentru a utiliza planta pentru sănătatea dumneavoastră.
Top 6 plante medicinale pentru a scăpa de paraziți
Nucul negru este un vermifug și un vermicid. Coca nucii este partea cea mai des utilizată și este una dintre cele mai frecvente ierburi găsite în preparatele combinate de paraziți.
Elecampanul a fost folosit de mult timp eficient împotriva paraziților și sa dovedit a fi deosebit de util în tratamentul Clonorchis sinensis, care este o afecțiune hepatică obișnuită.
Usturoiul a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca vermifug. Doi căței de usturoi cruzi pe zi, utilizați la prepararea alimentelor, pot fi eficienți împotriva viermilor rotunzi, viermilor și teniei atât la om, cât și la animale. Când aveți dubii, luați niște căței de usturoi!
Semința de dovleac este o plantă care se adaugă la multe dintre formulele de paraziți pe bază de plante disponibile pe piață și este, de asemenea, utilizată ca măsură preventivă.
Rădăcina de curcuma se găsește și în multe formule de paraziți. Funcția sa principală este de a promova bila hepatică care este adesea inhibată de paraziți.
Pelinul este o veche plantă medicinală europeană care a fost folosită mult timp ca vermifug. Are capacități antiprotozoice și sa dovedit a avea un succes deosebit împotriva giardiei. Pelinul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Artemesia.
Alte plante medicinale ideale în lupta cu paraziții intestinali:
- Ghimbir
- Acid caprilic
- Frunze de salvie
- Fructe de piper negru
- Senna
- Sămînță de fenicul
- Semința de schinduf
- Rădăcină de gențiană
- Zmeură roșie
- Extract de semințe de grepfrut
- Mentă
- Clorofilă
- Ceapă
- Frunze de lămâie
- Argila bentonitică
- Muşeţel
Uleiuri esentiale
Uleiurile esențiale au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a ajuta la eliminarea organismului de paraziți. Uleiurile pot fi aplicate pe stomac și picioare sau direct pe zone cu probleme specifice. Uleiurile care sunt antiparazitare conțin, de asemenea, proprietăți imune de construcție, care sunt importante în timp ce lucrează la eliminarea paraziților. Există atât uleiuri simple, cât și amestecuri de o calitate excelentă, care au frecvențe vibraționale ridicate și sunt eficiente în eliminarea paraziților.
Uleiuri esențiale după tipul de parazit
Paraziți intestinali: uleiurile unice sunt deosebit de utile pentru viermi și paraziți intestinali: bergamotă, mușețel (roman), cuișoare, chiparos, isop și fenicul.
Paraziți cerebrali: este necesar un ulei esențial care poate traversa bariera hematoencefalică. Uleiul de cuișoare este cel mai bun de utilizat în acest scop.
Pecingine: este ajutat în mod specific prin utilizarea Mirului și frecarea acestuia pe zonele afectate.
Top 2 amestecuri de uleiuri esențiale pentru combaterea paraziților
Di-Gize: este un amestec de ulei care este util pentru oameni și animale de companie. Conține un amestec de tarhon, ienupăr, anis, fenicul, patouli, mentă și lămâie. Poate fi aplicat punctelor Vita Flex de pe picioare și glezne. Poate fi aplicat și local pe stomac și sub formă de compresă pe abdomen sau gât. Pentru paraziții din colon, o clismă de retenție este foarte benefică.
Thieves: Deși nu este specificat ca antiparazitar, Thieves este un amestec de uleiuri care luptă împotriva paraziților. Acest amestec include: cuișoare, scoarță de scorțișoară, eucalipt, nucșoară, oregano și rozmarin. Masați acest ulei pe fundul picioarelor îngrijite sau pe gât, stomac, intestine și sub brațe pentru sistemul limfatic numai dacă este într-un ulei purtător. Acest ulei este, de asemenea, un agent imunitar care este util în timp ce elimină paraziții.
Alte uleiuri esențiale indicate în lupta cu praziții:
- Chimen negru
- Coriandru
- Ienupăr
- Lavandă
- Melaleuca (Arbore de ceai)
- Mentă
- Lemn de trandafir
- Mandarină
- Tarhon