Majoritatea rețetelor se prepară cu zahăr, făină sau lapte, dar iată că am găsit o rețetă de prăjitură care conține alterntive sănătoase și este delicioasă. Iată cum se prepară
Zahăr
Zahărul rafinat este foarte nociv pentru organism, ca să nu mai spunem de siluetă, însă se pot face prăjituri înlocuind zahprul cu sirop de ștevie, sirop de agave sau miere
Făină
Făina conține gluten și contribuie la grăsimea de pe abdomen, dar există un înlocuitor. Năutul sau făină de năut pot acționa la fel ca o făină, doar că sunt o variantă mult mai sănătoasă.
Lapte
Dacă nu ești fan al laptelui să știi că acesta nu este un ingredient pe care să îl folosim în prăjitura noastră
Rețetă
500 grame năut
2 căni de ciocolată neagră pură fără zahăr
4 ouă
2 linguri de sirop de ștevie
jumătate de lingură de praf de copt
2 mâini de nuci
opțional – esență de vanilie, scorțișoară, ghimbir
- Pregătește cuptorul pentru coacere.
- Topește ciocolata la bein-marin.
- Bate ouăle spumă apoi adaugă-le în făină până când ai o textură fină
- Adaugă siropul de ștevie și praful de copt
- La final adaugă ciocolata topită și nucile
- Pune amestecul la cuptor și lasă-l până se rumenește
A.