Din cuprinsul articolului
Tai Chi poate ajuta la atenuarea simptomelor bolii Parkinson pentru o perioadă îndelungată, sugerează un nou studiu. Această artă marțială tradițională chineză, caracterizată prin secvențe de mișcări lente și controlate, pare să împiedice avansarea stării incapacitante.
Potrivit constatărilor, pacienții cu Parkinson care practicau Tai Chi au necesitat, de asemenea, mai puține doze de medicamente în timp.
Boala Parkinson se manifestă ca mișcare încetinită, un tremor de repaus și mușchi rigidi. Este afecțiunea neurologică cu cea mai rapidă expansiune din lume. Până în 2030, numărul persoanelor afectate numai în China este de așteptat să se apropie de cinci milioane. Aproape un milion de oameni din Statele Unite trăiesc cu această boală.
Deși medicamentele pot atenua unele simptome ale bolii Parkinson, ele nu abordează fiecare manifestare. În plus, nu există dovezi actuale care să indice că aceste medicamente stopează progresia bolii. Cercetările anterioare indică faptul că Tai Chi ameliorează simptomele Parkinson pe termen scurt.
Cu toate acestea, a rămas întrebarea dacă aceste beneficii au persistat pe o perioadă mai lungă. Pentru a explora acest lucru, cercetătorii au observat două grupuri de pacienți cu Parkinson din ianuarie 2016 până în iunie 2021.
Cercetătorii au evaluat severitatea bolii la începutul studiului și au monitorizat ulterior evoluția și nevoile de medicamente în noiembrie 2019, octombrie 2020 și iunie 2021. De asemenea, au urmărit intervalul de mișcare, funcția sistemului nervos autonom, starea de spirit, calitatea somnului, cogniția și apariția complicații precum mișcarea involuntară, halucinațiile și sindromul picioarelor neliniştite.
Participanții la Tai Chi au experimentat o evoluție redusă a bolii pe parcursul studiului, pe baza a trei metrici recunoscute care evaluează simptomele, mișcarea și stabilitatea.
Grupul care practica Tai Chi a înregistrat un procent mai mic de participanți care au necesitat mai multe medicamente în 2019 și 2020, cu cifre de 71%, respectiv 87,5%, spre deosebire de grupul de comparație de 83,5% în 2019 și puțin peste 96% până în 2020. Grupul de Tai Chi a prezentat, de asemenea, o deteriorare mai lentă a abilităților cognitive, un somn îmbunătățit, o bunăstare generală mai bună și a întâmpinat mai puține complicații de sănătate.
Cercetătorii spun că participanții la studiu au raportat căderi, amețeli și dureri de spate ca efecte secundare. Cu toate acestea, aceste efecte secundare au fost „semnificativ mai mici” în grupul de Tai Chi. Deși 23 de participanți au suferit fracturi, aceste leziuni au avut loc în timpul activităților de rutină și au fost mai puțin frecvente printre participanții la Tai Chi.
„Studiul nostru a arătat că Tai Chi păstrează efectul benefic pe termen lung asupra bolii Parkinson, indicând efectele potențiale de modificare a bolii atât asupra simptomelor motorii, cât și asupra celor non-motorii, în special mers, echilibru, simptome autonome și cogniție”, spune dr. Li. , de la Universitatea de Medicină din Shanghai Jiao Tong, într-un comunicat de presă.
„Boala Parkinson poate agrava funcția motrică și simptomele non-motorii progresiv în timp, ducând la dizabilități și influențând calitatea vieții. Efectul benefic pe termen lung asupra bolii ar putea prelungi timpul fără dizabilități, ducând la o calitate mai bună a vieții, o povară mai mică pentru îngrijitori și un consum mai mic de medicamente.”
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…