Sari la conținut

Povestea unei vindecări miraculoase după un cancer în fază terminală. În doar două săptămâni i-au dispărut toate metastazele

fericire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fericire

Medicul Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal din Timişoara, a povestit un caz catalogat drept miraculos.
Medicii oncologi se întâlnesc zilnic cu cazuri disperate, cu oameni care sunt resemnaţi în faţa bolii, alţii care sunt dispuşi să lupte. Există însă şi minuni la care doctorii nu au o nicio explicaţie. Oamenii pur şi simplu s-au vindecat, chiar dacă nu le mai dădea nimeni vreo şansă.    Medicul Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie Medicală a Spitalului Municipal din Timişoara, a povestit un caz special în care o tânără aflată în metastază şi-a revenit în mod inexplicabil.
„Era înainte de Revoluţie. A fost prima vindecare miraculoasă la care am asistat.  L. B era studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. O tânără dornică să salveze vieţi, care a fost diagnosticată cu cancer de piele. Ani la rând a luptat cu necruţătoarea boală, în vreme ce nimeni nu credea că mai are vreo şansă de salvare. Îi eram profesori şi medici, în acelaşi timp. Dar tânăra nu a renunţat, iar în lupta cu boala şi-a luat drept aliat ambiţia. Aceea de a-şi termina studiile, refuzând să se resemneze la gândul că moartea e o etapă firească şi inevitabilă în viaţa ei”, a povestit Ştefan Curescu, pentru oradetimis.ro.   Timpul a trecut, iar cancerul nu a ţinut cont nici de lupta nici de ambiţia tinerei, iar boala a ajuns în fază terminală.  „Pulsul speranţei bătea din ce în ce mai slab. Eram siguri că o vom pierde. Făcuse toate tratamentele, dar boala nu stagna. Era plină de metastaze”, a mai spus Curescu.  Timpul a trecut, iar cancerul nu a ţinut cont nici de lupta nici de ambiţia tinerei, iar boala a ajuns în fază terminală.
„Pulsul speranţei bătea din ce în ce mai slab. Eram siguri că o vom pierde. Făcuse toate tratamentele, dar boala nu stagna. Era plină de metastaze”, a mai spus Curescu.  Slăbită, lipsită de vlagă şi cu un sistem imunitar practic inexistent, tânără a contactat o răceală. Era momentul în care apropiaţii se pregăteau pentru tot ce era mai rău. Această răceală avea însă să o salveze.  „Aceea răceală a fost boala salvatoare. Tânăra s-a vindecat pur şi simplu! În doar două săptămâni i-au dispărut toate metastazele. Fără nicio explicaţie, fără vreun tratament anume”, îşi aminteşte medicul Curescu. Doctorul susţine că a avut parte în cariera sa de şase cazuri de vindecări miraculoase. Tânăra a fost dusă în America pentru a fi supusă unor teste, în speranţa că se va găsi leac pentru vindecarea cancerului. Teste au rămas secrete până în ziua de astăzi.   Femeia care a învins cancerul profesează astăzi ca medic într-un sat din judeţul Hunedoara.

Sursa: adevarul.ro.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel